Siemens AB

Elin Haapaniemi ny chef för hållbarhet på Siemens AB

Dela
Elin Haapaniemi är sedan februari ny hållbarhetschef på Siemens i Sverige och Norden.
Elin Haapaniemi, hållbarhetschef Siemens AB och Siemens i Norden
Elin Haapaniemi, hållbarhetschef Siemens AB och Siemens i Norden

Elin Haapaniemi är från och med februari ny chef för hållbarhet på Siemens AB och Siemens i Norden. Hon började i sin nya roll efter snart ett år som tillförordnad hållbarhetschef och dessförinnan två års arbete med hållbarhet samt området Environment, Health and Safety på Siemens. Elin har en bakgrund som hållbarhetskonsult på konsultgruppen Sustema och har en masterexamen i miljövetenskap från Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU.

Hållbarhet har länge varit ett prioriterat område i Siemens verksamhet, vilket har understrukits ytterligare genom högt ställda ambitioner utifrån det egna hållbarhetsramverket DEGREE.

– Det känns otroligt spännande att få vara med och leda hållbarhetsarbetet på ett företag som så tydligt är med och bidrar till omställningen till ett mer hållbart samhälle och näringsliv. Med hjälp av de lösningar och tjänster vi erbjuder våra kunder kan vi hjälpa dem minska sina utsläpp, möjliggöra cirkulära flöden och öka energi- och resurseffektiviseringen. Jag ser jag verkligen fram emot att tillsammans med mina fantastiska kollegor få vara med och fortsätta driva den utvecklingen på den nordiska marknaden, säger Elin Haapaniemi.

Tidigare har ansvaret för hållbarhet på Siemens kombinerats med ansvar för miljö, hälsa och säkerhet. Framöver utgör hållbarhet ett eget ansvarsområde som innebär kontaktytor med hela Siemens interna organisation såväl som nära samarbete med det ekosystem som utgörs av Siemens externa nätverk.

– Vi på Siemens tror att arbete i ekosystem är det bästa sättet att gemensamt skapa sömlösa lösningar för våra kunder och deras specifika hållbarhetsutmaningar – och därigenom mångdubbla effekten av våra egna hållbara erbjudanden och lösningar. Elin har i och med sin roll som hållbarhetschef en central och mycket viktig position hos oss, säger Mikael Leksell, vd för Siemens i Sverige och Norden.

Läs mer om Siemens hållbarhetsramverk DEGREE här https://new.siemens.com/global/en/company/sustainability/sustainability-figures.html#DEGREE

 

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Elin Haapaniemi, hållbarhetschef Siemens AB och Siemens i Norden
Elin Haapaniemi, hållbarhetschef Siemens AB och Siemens i Norden
Ladda ned bild

Länkar

Om

Siemens AB
Siemens AB
Evenemangsgatan 21
169 79 Solna

08 728 10 00https://new.siemens.com/se/sv.html

Siemens AG (Berlin och München) är ett teknikföretag med fokus på industri, infrastruktur, transport och sjukvård. Från mer resurseffektiva fabriker, motståndskraftiga leverantörskedjor och smartare byggnader och nät, till renare och bekvämare transporter samt avancerad sjukvård, utvecklar företaget teknik medsyfte attskapa verkligt värde för kunder och användare. Genom att kombinera den verkliga och den digitala världen ger Siemens sina kunder möjlighet att transformera sina verksamheter och marknader och hjälper dem att förändra vardagen för miljarder människor. Siemens äger en majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Healthineers, en globalt ledande medicinteknisk leverantör som formar framtidens hälso- och sjukvård. Dessutom har Siemens en minoritetsandel i Siemens Energy, en global ledare inom överföring och generering av elkraft.  

Under räkenskapsåret 2022, som avslutades den 30 september 2022, genererade Siemenskoncernenintäkter på 72 miljarder euro och ett nettoresultat på 4,4 miljarder euro. Per den 30 september 2022 hade företaget cirka 311 000 anställda över hela världen. Mer information finns påwww.siemens.com. Under samma tidsperiod genererade Siemens i Sverige en omsättning på 6,2 miljarder kronor och hade cirka 1 500 anställda. Mer information finns på www.siemens.se 

 

Följ Siemens AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Siemens AB

Green Cargo leasar fem nya Vectron-lok från Siemens för den skandinaviska korridoren25.5.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Alpha Trains, det ledande leasingbolaget för lok och passagerartåg i Europa, är stolta över att nu kunna erbjuda helt nya Vectron AC-lok från Siemens till den skandinaviska godstransportmarknaden. Green Cargo, Sveriges största godsoperatör, har tecknat ett långsiktigt leasingavtal för fem Vectron-lok för den skandinaviska korridoren. Dessa Vectron-lok är nya på marknaden och Green Cargo är en av de första operatörerna att leasa denna loktyp. Loken är godkända för drift i Tyskland, Österrike, Danmark, Sverige och Norge och kan köras i en hastighet på upp till 200 kilometer i timmen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum