Innovationsföretagen

Elin Lydahl ny förbundsdirektör för Innovationsföretagen

Dela

Elin Lydahl blir ny förbundsdirektör för Innovationsföretagen inom Almega. Hon kommer närmast från en tjänst som vd för Tom Tits Experiment och tillträder i december.

- Jag är glad, hedrad och motiverad för uppdraget som förbundsdirektör för Innovationsföretagen. Våra teknik-, innovations- och kunskapsintensiva företag betyder enormt mycket för Sverige och jag ser fram emot att få bidra till deras fortsatta utveckling, säger Elin Lydahl.

Elin Lydahl har en bakgrund som civilingenjör med miljöfokus samt har studerat statsvetenskap. Hon har bland annat varit generalsekreterare inom Teknikföretagens branschgrupper samt hållbarhetschef för teknikkonsultföretaget Sweco Energuide. Hon kommer närmast från en roll som vd på Tom Tits Experiment där hon bland annat jobbat för att öka intresset för tekniska utbildningar bland unga och sitter i ledningsgruppen för Telgekoncernen.

- Elin Lydahl har en gedigen bakgrund med en stor kunskap och förståelse för branschen och de samhällsutmaningar vi möter. Hon kommer leda Innovationsföretagen in i framtiden på ett fantastiskt sätt, säger Sara Lindmark styrelseordförande Innovationsföretagen.

- Givet hennes bakgrund har Elin såväl en stor kunskap om branschen som en förståelse för Almega och Svenskt Näringsliv. Jag är övertygad om att hon kommer kunna bidra med nya tankar och idéer för hur branschen och hela tjänstesektorn ska få de bästa förutsättningarna, säger Ann Öberg, vd på Almega.

Elin Lydahl tillträder tjänsten den 1 december 2022.

Bilder

Om

Innovationsföretagen
Innovationsföretagen
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-762 67 00http://www.innovationsforetagen.se

Välkommen till Innovationsföretagen

Innovationsföretagen är ett bransch- och arbetsgivarförbund som representerar innovativa företag inom den kunskapsintensiva tjänstesektorn. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för en världsledande arkitekt- och ingenjörsbransch. Det gör vi dels genom opinionsbildning, dels genom att erbjuda medlemsservice.

Läs mer på www.innovationsforetagen.se

Följ Innovationsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Innovationsföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum