Lejonfastigheter AB

Elis Energihjältar sparar energi i förskolorna

Dela

Fyra av Linköpings förskolor är mitt uppe i årets upplaga av Lejonfastigheters populära projekt Elis Energihjältar. Välkommen att delta under en spännande förmiddag på Bokhagsvägen 6 i Linköping och lyssna på vad barnen hittills har lärt sig!

Crelle Photography AB
Crelle Photography AB

Dag och tid: Onsdag 4 mars klockan 10.30
Plats: Bokhagsvägen 6, förskola i Linköping. 
Karta: https://goo.gl/maps/uQsVCurMMMdwVj8SA

Inom förskolan finns det stora möjligheter att minska energianvändningen. Med projektet Elis Energihjältar vill Lejonfastigheter öka kunskapen om energi hos alla som vistas i våra förskolor. Kunskap som på sikt kan bidra till att nå målet om ett koldioxidneutralt Linköping 2025.

– Vi ser att projektet gör skillnad och skapar stort engagemang hos barn och pedagoger, säger Anna Adolfsson, projektledare för Elis Energihjältar på Lejonfastigheter. Det är viktigt att vi samarbetar för att skapa mervärde och resultat som kan minska vår klimatpåverkan.

Lekar, aktiviteter och samtal

Under vårterminen 2020 deltar femårsgrupperna på förskolorna Bokhagsvägen, Skogslyckegatan, Mårdtorpsgatan och Vickergatan i Elis Energihjältar. Projektet tar avstamp i berättelsen om Eli och Elva, och pedagogiken bygger på lekar, aktiviteter, pyssel och samtal som rör el, vatten och värme. Barn och pedagoger får på ett lekfullt och lustfyllt sätt lära sig att små insatser kan göra stor skillnad. Barnens uppdrag är att hitta energi som slösas i onödan och på så vis bli energihjältar.

Under projektets gång kommer varje förskolas energianvändning att dokumenteras för att deltagarna ska kunna följa effekterna av sina insatser. Under förra årets lyckade pilotprojekt sparade de deltagande förskolorna hela 9,2 % el. Elis Energihjältar pågår under cirka 13 veckor, och startade under januari 2020.

I samband med ett spännande besök från sagofiguren Elva bjuder vi in media. Vi möts vid personalentrén kl. 10.30. Välkomna att delta på förskolan Bokhagsvägen 6 i Linköping den 4 mars!

Nyckelord

Kontakter

Har du frågor? Välkommen att kontakta Anna Adolfsson, projektledare för Elis Energihjältar, telefon 013-20 54 06.

Bilder

Crelle Photography AB
Crelle Photography AB
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lejonfastigheter AB
Lejonfastigheter AB
Box 1943, Industrigatan 5
581 18 Linköping

013-20 52 20http://www.lejonfastigheter.se

Lejonfastigheter äger, förvaltar och utvecklar miljöer för offentlig verksamhet i Linköping. Vi ansvarar för 286 fastigheter som rymmer utbildning, omsorg, kultur, sport och samhällsservice.

Vår drivkraft och vision är att skapa Sveriges bästa offentliga miljöer som kännetecknas av kvalitet, trivsel och trygghet.

Lejonfastigheter är ett kommunägt bolag som omsätter runt 750 miljoner kronor.

Vi har ett 70-tal medarbetare som tillsammans bygger framtidens Linköping för stadens medborgare.

Följ Lejonfastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lejonfastigheter AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum