Stockholms stad

Elisabet Elfström är Stockholms stads nya stadsträdgårdsmästare

Dela

I höst börjar Elisabet Elfström arbeta som ny stadsträdgårdsmästare i Stockholms stad. Rollen som stadsträdgårdsmästare har gjorts om och hon kommer att arbeta centralt och övergripande med hur stadens offentliga rum utformas.

Foto: Peter Phillips
Foto: Peter Phillips

Elisabet Elfström är landskapsarkitekt och kommer närmast från Sveriges Arkitekter där hon varit arkitekturteamschef och vice förbundsdirektör. Hon har även bland annat arbetat i tio år på exploateringskontoret i Stockholms stad med att utveckla stadens gröna miljöer.

– Det ska bli spännande att ta sig an uppdraget som stadsträdgårdsmästare i Stockholms stad och få arbeta övergripande med hur vi utformar Stockholm. Det känns särskilt roligt när staden satsar stort på att utveckla rollen som stadsträdgårdsmästare, säger Elisabet Elfström, tillträdande stadsträdgårdsmästare i Stockholms stad.

Som ny stadsträdgårdsmästare kommer Elisabet Elfström att få det övergripande strategiska ansvaret för gestaltningen av Stockholms stads offentliga rum. Hon kommer att vara intern rådgivare och ge expertstöd till alla kommunala förvaltningar som arbetar med stadens offentliga miljöer.

– Vi är glada att ha rekryterat en så kompetent och erfaren person som Elisabet Elfström och ser fram emot att hon ska hjälpa oss utveckla Stockholms strategiska arbete med att göra staden grönare, mer levande och inbjudande för alla stockholmare och besökare, säger Gunilla Glantz, trafikdirektör i Stockholms stad.

Stadsträdgårdsmästaren kommer att arbeta med en mängd olika frågor från utformning av torg och parker till klimatanpassningsåtgärder och hur vi vill att Stockholm ska se ut i framtiden. Det kan exempelvis handla om utformning av laddstolpar, torghandel, Levande Stockholm och hinder mot fordonsattacker. Elisabet Elfström kommer även att sitta i trafikkontorets ledningsgrupp och vara ordförande i samordningsgruppen för Grönare Stockholm.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:08-508 26 278malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Foto: Peter Phillips
Foto: Peter Phillips
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum