Aleris

Elisabethsjukhuset avlastar Akademiska sjukhuset med akuta operationer

Dela

I Uppsala län börjar sjukvården bli allt mer ansträngd på grund av Corona-pandemin. Akademiska sjukhuset har nu inlett ett samarbete med Aleris Elisabethsjukhuset för att få hjälp med sina akuta ortopediska operationer.

Jakob Johansson, sjukhuschef Elisabethsjukhuset.
Jakob Johansson, sjukhuschef Elisabethsjukhuset.

- Operationskapaciteten på Akademiska sjukhuset i Uppsala är kraftigt neddragen på grund av rådande pandemi, något som inneburit långa väntetider till operation. Vi är glada att nu kunna hjälpa till och se till att så många patienter som möjligt får hjälp, säger Jakob Johansson, sjukhuschef på Aleris Elisabethsjukhuset.

Aleris har sedan en månad tillbaka haft en dialog med Akademiska sjukhuset kring olika sätt att avlasta regionsjukhuset vartefter smittspridningen och trycket på den akuta vården har ökat.
- Vi har sedan länge etablerat ett gott samarbete mellan Akademiska Sjukhuset och Elisabethsjukhuset. När det stod klart att Akademiska behövde få akut avlastning, var det därför en snabb och smidig process att komma fram till exakt hur samarbetet skulle se ut, berättar Jakob Johansson.

Normalt sker bara planerade operationer på Elisabethsjukhuset. Men tack vare samarbetet kunde flera akuta fotleds- och handledsfrakturer åtgärdas redan under påskveckan på Elisabethsjukhuset.
- Genom det här samarbetet har vi möjlighet att hjälpa ännu fler att bli friska fortare, säger Jakob Johansson.

Om Aleris Elisabethsjukhuset

Aleris Elisabethsjukhuset är ett av Sveriges främsta specialistsjukhus inom ortopedisk kirurgi och genomför varje år över 3,000 operationer med både hög kvalitet och patientnöjdhet. På Elisabethsjukhuset utförs avancerad kirurgi tillsammans med kompetent sjukvårdspersonal inom många ortopediska områden, framförallt inom axel-, menisk- och korsbandskirurgi samt hand- och fotkirurgi.

Kontakter

Bilder

Jakob Johansson, sjukhuschef Elisabethsjukhuset.
Jakob Johansson, sjukhuschef Elisabethsjukhuset.
Ladda ned bild

Om

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Verksamheten omfattar sjukvård och diagnostik i Sverige, Norge och Danmark. Aleris erbjuder tjänster av hög kvalitet till den offentliga vården, till försäkringsbolag och till patienter som själva betalar för sin sjukvård.

Aleris affärsidé är att ge möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidra till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar för en bättre vård. Hög kvalitet på våra tjänster är en förutsättning för vår verksamhet.

Aleris har totalt 5,700 medarbetare och omsätter cirka 7 miljarder SEK. Aleris ägs av Triton.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum