AcadeMedia

Elitidrottare med fokus på hälsa - Mikael Marffy är Parkskolans nya rektor

Dela

Mikael Marffy är ny rektor för Parkskolan i Rönninge, Salem, söder om Stockholm. Som titelvinnande kampsportare ser han som rektor fram emot att fortsätta utveckla Parkskolans hälsoprofil med fokus på rörelse och välmående.

Mikael Marffy är ny rektor på Parkskolan i Rönninge. Som tidigare världsmästare i bland annat judo ser han fram emot att fortsätta utveckla skolans hälsoprofil.  Fotograf: Sophie Hammarsten. Bildrättigheter: Får användas för redaktionellt bruk.
Mikael Marffy är ny rektor på Parkskolan i Rönninge. Som tidigare världsmästare i bland annat judo ser han fram emot att fortsätta utveckla skolans hälsoprofil. Fotograf: Sophie Hammarsten. Bildrättigheter: Får användas för redaktionellt bruk.

– På Parkskolan känner man sig snabbt hemma, det märkte jag direkt som ny rektor. Barnen på förskolan har en lärmiljö som liknar hemmet med tillgång till samma pedagoger hela dagen. På skolan finns det en fin sammanhållning och ett samarbete med fokus på trygghet och studiero, säger Mikael Marffy

Sin första tjänst inom skola hade Mikael 2001, när han arbetade som elevassistent på en grundskola. 

– Möjligheten att spela en positiv roll i barns och ungdomars liv var något jag inte kunde tacka nej till. Jag kände mycket snabbt att det var inom skolans värld jag ville arbeta, säger Mikael.  

Med åtta år som skolledare, en rektorsexamen i bagaget och flera kurser inom specialpedagogik är Mikael glad att nu få ägna all sin tid till eleverna på Parkskolan i Rönninge. Mikaels senaste tjänst var på Campus Manillas grundskola på Djurgården i Stockholm, där han arbetade i 5 år, senast som biträdande rektor. 

Elitidrottare med många pokaler på hyllan

Vid sidan av sitt arbete i skolan har Mikael haft en aktiv elitidrottskarriär inom olika kampsporter, där han fått möjlighet att representera det svenska landslaget i bland annat judo och brasiliansk jiu-jitsu, vilket resulterat i både SM-, EM- och VM-titlar. Fostran och respekt för senior kunskap är viktigt i japansk kampsport, en filosofin han gärna tar med sig in i arbetet som skolledare. 

– Även om idrotten alltid spelat, och spelar, en stor roll i mitt liv, så har mitt yrke format mig minst lika mycket. Jag brinner för möjligheten att göra skillnad hos varje enskild elev och på så vis ha möjlighet att påverka dem i positiv riktning, säger Mikael. 

Parkskolans hälsoprofil med fokus på rörelse

Att idrott är viktigt för barns välbefinnande och förmåga till koncentration är självklart för Parkskolans nya rektor. Skolans hälsoprofil med betoning på rörelse var något som passade Mikael perfekt och som han ville vara med och utveckla. Att idrottande är ett recept för både bättre välmående och högre skolresultat vet han av egen erfarenhet. Parkskolans barn som vill prova japansk kampsport på idrottslektionerna behöver inte tjata, deras nya rektor ställer gärna upp. Kanske blir judo eller brasiliansk jiu-jitsu något som barnen får lära sig av sin rektor som vunnit alla mästerskap man kan tänka sig. Bland meriterna finns flertalet SM-guld, NM-guld, EM-guld och VM-guld. 

– Skolans hälsoprofil var något jag direkt kunde identifiera mig med och som jag ville bidra till och utveckla ytterligare. Jag är glad att få arbeta tillsammans med mina nya kollegor på Parkskolan. Här finns en oerhört kompetent lärarkår. Jag kände mig hemma på skolan från dag ett, mitt mål är att det ska kännas likadant för nya barn och medarbetare som börjar hos oss, säger Mikael.  

För mer information om Parkskolan och utvecklingen av deras hälsoprofil, kontakta gärna rektor Mikael Marffy. 

Fakta Pysslingen Parkskolan

Totalt går det drygt 100 barn på förskolan och knappt 200 barn i grundskolan upp till årskurs 5. Skolan har en hälsoprofil med fokus på rörelse, där skolgården och naturen är ett komplement till undervisning i innemiljö. Skolan ligger på Söderbytorgs allé i Rönninge, Salem. 

Nyckelord

Kontakter

För mer information, kontakta Mikael Marffy, rektor Parkskolan.
08-530 673 40, mikael.marffy@pysslingen.se

Bilder

Mikael Marffy är ny rektor på Parkskolan i Rönninge. Som tidigare världsmästare i bland annat judo ser han fram emot att fortsätta utveckla skolans hälsoprofil.  Fotograf: Sophie Hammarsten. Bildrättigheter: Får användas för redaktionellt bruk.
Mikael Marffy är ny rektor på Parkskolan i Rönninge. Som tidigare världsmästare i bland annat judo ser han fram emot att fortsätta utveckla skolans hälsoprofil. Fotograf: Sophie Hammarsten. Bildrättigheter: Får användas för redaktionellt bruk.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia har totalt 75 grundskolor som är verksamma under namnen Vittra och Pysslingen Skolor. Vittra har funnits sedan 1993 och består av 23 för- och grundskolor. Pysslingen startade sina första förskolor på 1980-talet. Idag finns det 52 grundskolor inom Pysslingen varav 21 med integrerade förskolor. Skolorna har olika pedagogiska inriktningar men ett gemensamt fokus på hög kvalitet, elevernas välmående och strategier för bättre lärande.

 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum