Svenska Bandyförbundet

Ellen Ahrnberg är Årets Komet Dam inom svensk bandy

Dela

Ellen Ahrnberg i AIK Bandy är Årets Komet på damsidan 2021/22. Pristagaren utses av en jury och går till den spelare som under säsongen gjort exceptionellt stora framsteg i sitt klubblag och eventuellt landslagsspel. Utmärkande för Årets Komet är att pristagaren, i likhet med bandyprofilen Torbjörn Ek, utvecklats till så kallad "riktig lirare" och att hen uppträder som en stor idrottare både på och utanför planen.

Ellen Ahrnberg Foto: Gert Holmér
Ellen Ahrnberg Foto: Gert Holmér

– Va?!, säger en mycket förvånad Ellen Ahrnberg när hon får beskedet för att sen bli helt tyst i luren en lång stund.

– Oj, vad glad jag blir! Nämen, jaha, jag är helt chockad. … Vad innebär det? frågar hon när hon hämtat sig efter efter de första känslorna.

Ellen får förklarat för sig att juryn i år består av förbundskaptenerna för U21-landslagen och att de anser att hon tagit stora kliv i sin utveckling under säsongen, och därmed förtjänar utmärkelsen som förra året gick till Isabelle Larsson i Västerås SK.

– Gud, vad kul! Då har jag inte tränat i onödan och det känns ju bra, säger Ahrnberg och skrattar.

Målinriktad satsning ger resultat

Ellen har bland annat tre guld och ett silver med sitt tidigare lag Kareby IS. Hon har även ett VM-guld som junior. Hennes satsning inför säsongen som nyligen avslutades var noga genomtänkt. Hon bytte lag från Mölndal till AIK och flyttade till Stockholm för att spela och satsa på bandyn.

– Det har varit en väldigt bra säsong för mig. Jag bytte ju lag till AIK och jag har tränat på som fan. Jag har satsat väldigt hårt på bandyn, så det känns oerhört kul att få det här priset. Det visar ju att jag har lyckats med min träning och mina intentioner, säger Ellen Ahrnberg.

I SM-finalen missade AIK guldet mot Villa Lidköping men Ahrnberg menar att laget har något bra på gång och att de flesta i laget var väldigt nöjda med säsongen och SM-silvret.

– Det är inte många som trott på oss i år men vi har ändå varit med och fajtats i toppen. För min egen del har jag fått mer inblick i spelet och jag är mycket tryggare i mitt spel, avslutar Ellen Ahrnberg.

Juryns motivering:

”En spelare som tagit stora kliv under säsongen och visat att hon är med och slåss med dom bästa i världen på sin position. Var en stor faktor till att hennes lag gick till SM-final i år. Bidrar med otroliga räddningar, bra närspel samt blick för spelet.”

Tidigare vinnare

2010-11 Erik Säfström, Sandvikens AIK
2011-12 Erik Pettersson, Sandvikens AIK
2012-13 Erik Persson, Edsbyns IF
2013-14 Adam Gilljam, Hammarby IF
2014-15 Joakim Svensk, Edsbyns IF
2015-16 Joakim Andersson, Vetlanda BK samt Matilda Plan, Västerås SK
2016-17 Ida Friman, Kareby IS samt Tuomas Määttä, Edsbyns IF
2017-18 Martin Karlsson, Villa Lidköping BK samt Agnes Ögren, Villa Lidköping BK
2018-19 Kajsa Ericsson, AIK samt Robin Öhrlund, IFK Vänersborg
2019-20 Oscar Wikblad, Edsbyns IF samt Tilda Ström, Villa Lidköping BK
2020-21 Isabelle Larsson, Västerås SK och Anton Andersson, IK Sirius


 

Kontakter

Bilder

Ellen Ahrnberg Foto: Gert Holmér
Ellen Ahrnberg Foto: Gert Holmér
Ladda ned bild
Ellen Ahrnberg Foto: Gert Holmér
Ellen Ahrnberg Foto: Gert Holmér
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum