Svensk Innebandy

Ellen Rasmussen dominerade när Sverige slog Tjeckien i EFT: "Hon fick köpa bratwurst i Prag"

Dela
Det var inledningarnas match i periodform när Sverige vann mot Tjeckien med 10-7. Matchens stjärna var Ellen Rasmussen som glänste med sina fyra assist.
Matchens lirare Ellen Rasmussen gjorde fyra assist i segern mot Tjeckien.

Det tog bara 40 sekunder innan Sverige hittade nätet då Moa Gustafsson inte var sen med att straffa det vitklädda efter Ellen Rasmussens brytpassning.

Där började förstakedjans produktion och därmed var det logiskt också att firma Ellen Rasmussen och Moa Gustafsson fixade andra målet för blågult före pausvisslan. Den svenska ledningen kunde dock varit större.

Men istället skulle det bli ett rejält målkalas i andra – åt båda håll. Tjeckien började starkast och på bara några minuter hade underläge vänts till ledning. Då vaknade Sverige igen och assistdrottningen, Ellen Rasmussen, levererade en av helgens vackraste assist.

– Backen kom ut ganska aggressivt och jag drog den mellan klubban och skon. Hon fick köpa bratwurst i Prag på den, säger Ellen Rasmussen och ler stort.

Serveringen låg fint till Maja Wiström som tryckte till på volley satte sitt första mål i A-landslaget vilket betydde 6-4.

– Jag spelar hellre fram än att göra mål men det är kul med mål också. Skönt att kunna bocka av det så man slipper springa runt att tänka på när målet kommer, säger Maja Viström.

Hon var dock inte ensam om att göra sitt första mål. Madeleine Karlsson vilade helt förra matchen men fick förtroendet i dag och satte 7-5-målet i debuten.