EVRY

Ellevio väljer EVRY som huvudleverantör av IT-tjänster

Dela

(Stockholm, 19 april 2016) EVRY har tecknat ett nytt omfattande avtal med Ellevio AB, ett av Sveriges största elnätsföretag. Avtalet löper under en period om fem år med möjlighet till förlängning i upp till fyra år och har ett kontraktsvärde på cirka 160MSEK. Det nya avtalet omfattar införande av en helt ny molnbaserad tjänst där EVRY även ansvarar för applikationsdrift, infrastruktur, nätverk, arbetsplats, utskrift, telefoni, samarbetstjänster och Service Desk. Avtalet är också det första nya stora avtalet som EVRY gör inom ramen för partnerskapet med IBM där IBM tillhandahåller traditionella servertjänster och världsledande molnbaserade tjänster.

Samarbetet innebär att EVRY kommer att stödja Ellevio i att etablera sig som ett fristående bolag efter att Fortum år 2015 sålde elnätsverksamheten i Sverige till ett konsortium av långsiktiga investerare. Bolaget fick det nya namnet Ellevio. Genom införandet av standardiserade IT-tjänster förenklas och effektiviseras transitionen från nuvarande IT-system och -tjänster som Ellevio idag delar med Fortum. 

”Det nya avtalet och samarbetet med EVRY är mycket viktigt för Ellevios fortsatta utveckling. Med den här lösningen ska vi nu få en säker tillgång till en skalbar och kostnadseffektiv IT-miljö med flexibilitet och utvecklingsmöjligheter som skapar nytta för både för våra medarbetare och för våra kunder. Vi får också goda möjligheter till uppföljning genom att leveransens kvalitet och kostnader blir tydliga och transparenta”, säger Johan Lindehag, vd, Ellevio AB.

”Att Ellevio valt EVRY som samarbetspartner i sin stora förändring och utveckling är mycket glädjande. Det är ett gott betyg som visar på vår samlade kapacitet, inte minst när det gäller integration och helhetsansvar. Det här är också ett tydligt exempel på vikten av EVRYs samarbete med IBM som i dag möjliggör innovativa lösningar i absolut framkant. Med ytterligare en stor kund i energibranschen är affären i sig en bekräftelse att EVRY är på rätt väg i vår strategi att öka fokus på mervärde, både genom specialisering och genom närhet till kund”, säger Fredrik Almén, Sverigechef EVRY.

Avtalet avser Ellevios kontors IT-miljö men omfattar också möjlighet till tilläggstjänster som applikationsförvaltning, drift och förvaltning av IT-infrastrukturen för övervakning och hantering av Ellevios komplexa elnät. 

Om Ellevio

Ellevio AB är ett av Sveriges största elnätsföretag. Vi ser till att elen kommer fram till mer än 900 000 hem och arbetsplatser från Halland i söder till Hälsingland i norr och från Smögen i väster till Stockholm i öster. Vi satsar miljarder för att vädersäkra elnätet på landsbygden och förstärka och förnya elnätet i städerna. Vi har drygt 400 anställda och sysselsätter totalt cirka 3000 personer runt om i landet.

Ellevio, som har sitt säte i Stockholm, ägs av den allmänna pensionsfonden Tredje AP-fonden, pensions- och försäkringsbolaget Folksam, den allmänna pensionsfonden Första AP-fonden och kanadensiska Borealis Infrastructure Management som investerar i infrastruktur för OMERS, en av Kanadas största pensionsförvaltare. Läs mer om oss på ellevio.se

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

Om EVRY
EVRY är ett ledande nordiskt IT-tjänst- och programvarubolag med mer än 10 000 kunder i både privat och offentlig sektor. Mer än fem miljoner människor i de nordiska länderna använder dagligen lösningar som levereras av EVRY. Genom en stark lokal närvaro med djup teknisk och affärsmässig insikt är EVRY en drivande kraft för kundens innovation och förnyelse. EVRY hade 2016 en omsättning på NOK 12,2 miljarder och cirka 8500 medarbetare i nio länder. Huvudkontoret ligger i Fornebu utanför Oslo och aktien är noterad på Oslobörsens huvudlista. 

 

 

 

 

 

 

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum