EVRY

Ellevio väljer EVRY som huvudleverantör av IT-tjänster

Dela

(Stockholm, 19 april 2016) EVRY har tecknat ett nytt omfattande avtal med Ellevio AB, ett av Sveriges största elnätsföretag. Avtalet löper under en period om fem år med möjlighet till förlängning i upp till fyra år och har ett kontraktsvärde på cirka 160MSEK. Det nya avtalet omfattar införande av en helt ny molnbaserad tjänst där EVRY även ansvarar för applikationsdrift, infrastruktur, nätverk, arbetsplats, utskrift, telefoni, samarbetstjänster och Service Desk. Avtalet är också det första nya stora avtalet som EVRY gör inom ramen för partnerskapet med IBM där IBM tillhandahåller traditionella servertjänster och världsledande molnbaserade tjänster.

Samarbetet innebär att EVRY kommer att stödja Ellevio i att etablera sig som ett fristående bolag efter att Fortum år 2015 sålde elnätsverksamheten i Sverige till ett konsortium av långsiktiga investerare. Bolaget fick det nya namnet Ellevio. Genom införandet av standardiserade IT-tjänster förenklas och effektiviseras transitionen från nuvarande IT-system och -tjänster som Ellevio idag delar med Fortum. 

”Det nya avtalet och samarbetet med EVRY är mycket viktigt för Ellevios fortsatta utveckling. Med den här lösningen ska vi nu få en säker tillgång till en skalbar och kostnadseffektiv IT-miljö med flexibilitet och utvecklingsmöjligheter som skapar nytta för både för våra medarbetare och för våra kunder. Vi får också goda möjligheter till uppföljning genom att leveransens kvalitet och kostnader blir tydliga och transparenta”, säger Johan Lindehag, vd, Ellevio AB.

”Att Ellevio valt EVRY som samarbetspartner i sin stora förändring och utveckling är mycket glädjande. Det är ett gott betyg som visar på vår samlade kapacitet, inte minst när det gäller integration och helhetsansvar. Det här är också ett tydligt exempel på vikten av EVRYs samarbete med IBM som i dag möjliggör innovativa lösningar i absolut framkant. Med ytterligare en stor kund i energibranschen är affären i sig en bekräftelse att EVRY är på rätt väg i vår strategi att öka fokus på mervärde, både genom specialisering och genom närhet till kund”, säger Fredrik Almén, Sverigechef EVRY.

Avtalet avser Ellevios kontors IT-miljö men omfattar också möjlighet till tilläggstjänster som applikationsförvaltning, drift och förvaltning av IT-infrastrukturen för övervakning och hantering av Ellevios komplexa elnät. 

Om Ellevio

Ellevio AB är ett av Sveriges största elnätsföretag. Vi ser till att elen kommer fram till mer än 900 000 hem och arbetsplatser från Halland i söder till Hälsingland i norr och från Smögen i väster till Stockholm i öster. Vi satsar miljarder för att vädersäkra elnätet på landsbygden och förstärka och förnya elnätet i städerna. Vi har drygt 400 anställda och sysselsätter totalt cirka 3000 personer runt om i landet.

Ellevio, som har sitt säte i Stockholm, ägs av den allmänna pensionsfonden Tredje AP-fonden, pensions- och försäkringsbolaget Folksam, den allmänna pensionsfonden Första AP-fonden och kanadensiska Borealis Infrastructure Management som investerar i infrastruktur för OMERS, en av Kanadas största pensionsförvaltare. Läs mer om oss på ellevio.se

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

Om EVRY

EVRY är ett ledande IT-företag på den nordiska marknaden med lokal närvaro på 50 orter. Genom en hög verksamhetskompetens från en rad branscher skapar EVRY värde för våra kunders affärer samtidigt som vi bidrar till utvecklingen av samhället. Vi hjälper våra kunder att få konkret nytta av IT genom hela värdekedjan, från lösningar och konsulttjänster till outsourcing.

EVRYs ungefär 9 000 medarbetare kombinerar lokal närvaro med en global leveransmodell och är ett bevis på att nordiska kunder får bäst service av dem som har en sann förståelse för nordiska företags förutsättningar och utmaningar. EVRY har en årlig omsättning på nästan 13 miljarder SEK och ägs av investmentbolaget Apax. Den svenska verksamheten har en årlig omsättning på ca 3,6 miljarder SEK och finns på 25 orter med 2 300 medarbetare.

 

 

 

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

EVRY ASA: Fortsatt omsättningstillväxt och kraftigt förbättrad marginal jämfört med föregående år1.11.2017 11:25Pressmeddelande

(Fornebu den 1 november 2017) EVRY rapporterade en ökad omsättning samt ökade marginaler för det tredje kvartalet 2017 jämfört med samma kvartal föregående år. Företaget har upplevt positiv intäktstillväxt inom alla affärssegment under tredje kvartalet 2017 och de förbättrade marginalerna är resultatet av en effektiv affärsmodell och genomförandet av alla strategiska åtgärder som har inletts de senaste kvartalen.

EVRY ingår avsiktsförklaring om köp av Samlink för att stärka sin position i den finska bankmarknaden29.3.2017 11:32Pressmeddelande

(Oslo/Helsinki 29. mars 2017) EVRY har tecknat en avsiktsförklaring och är i exklusiva diskussioner om att förvärva Oy Samlink Ab, en ledande leverantör av IT-lösningar till banker i Finland. Som en del av dessa diskussioner kommer 50 banker, som i dag betjänas av Samlink, välja EVRYs kärnbankslösning som framtida IT-plattform. Ambitionen är dessutom att växa vidare i den finska marknaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum