Hermods AB

Ellie elitsatsar samtidigt som hon prioriterar sin gymnasieexamen

Dela

16-åriga Ellie Nordberg från Stockholm har två stora mål i livet just nu och det är att elitsatsa på alpin utförsåkning samt att klara av sina gymnasiestudier. Hon går just nu första året på gymnasiet där hon tränar med 10K Alpine och studerar via Hermods distansgymnasium.

Ellie Nordberg från Ekerö i Stockholm är en glad och framåtlutad tjej som brinner för alpin skidåkning. Idag studerar hon första året på gymnasiet och hon går via 10K Alpine som är en non-profitstiftelse och ska vara ett annorlunda alternativ till de nuvarande skidgymnasium. Målet med stiftelsen är att skapa fler världsmästare inom sporten och skolutbildning sker via Hermods distansgymnasium.

- Jag vill verkligen satsa helhjärtat på skidåkningen men vill samtidigt prioritera skolan. På 10K Alpine har vi närmare 200 resdagar per år så ett traditionellt gymnasium hade inte fungerat på grund av alla träningar, tävlingar och resor. Så jag är glad att jag kan studera ekonomi på Hermods och göra det på distans. För mig är skolan minst lika viktig som min elitsatsning, säger Ellie Nordberg.

Hur fick du ditt skidintresse?
- Jag började åka när jag var 8 år i min hemmabacke på Ekerö. Jag älskar verkligen allt med skidor och att det inte är en enformig sport. Det finns massa olika discipliner och du kan åka på fritiden med vänner och bara ha det kul. Det är en sport och intresse som man kan fortsätta utöva långt efter ens elitkarriär är över.

Ellie fortsätter med att berätta att under sommaren och hösten tränar hon ca 10 dagar i veckan för att komma i form tills tävlingssäsongen drar igång.

- Vi kör mycket olika typer av fysträning för att vara så väl förbereda som möjligt inför tävlingarna i vinter. Vi reser som sagt väldigt mycket med allt från läger nere i Österrike till tävlingar runt om i Norden.

Hur hinner du med skolan när ni tränar och reser så mycket?
- Vi kan själva välja vilken studietakt vi vill ha. Jag har till exempel nästan studerat klart första terminen i somras för att kunna fokusera helt på skidorna nu i vinter. Det var så klart tufft att när alla andra hade sommarlov så satt jag och pluggade, men samtidigt är det värt slitet nu.

Hur är det studera på Hermods distansgymnasium?
- Det är annorlunda eftersom du inte är fysiskt på plats i ett klassrum utan sköter allt hemifrån. Annars är det likt ett traditionellt gymnasium eftersom du har lärare och prov. Uppgifter och kursmaterial tar vi del av via Hermods utbildningsplattform Novo och det har hittills fungerat väldigt bra.

Vem passar den här typen av utbildning för?
- Jag tror du måste ha bra självdisciplin och verkligen ha vilja att studera på ett annorlunda sätt. Jag uppskattar verkligen att du kan fördela tiden efter ditt behov som i mitt fall där jag studera klart kurserna för första terminen så att jag kan fokusera på tävlingarna nu i december.

Under intervjun pratar vi om varför Ellie valde 10K Alpine istället för ett vanligt skidgymnasium. Hon berättar bland annat att hon gillade upplägget med att du bor kvar hemma hos föräldrarna när du inte är på läger och att studierna sköts via distans.

- Det kändes mer personligt jämfört med ett vanligt skidgymnasium. Vi är en liten grupp med både elever och tränare vilket har gjort att vi blivit som en stor familj. Det är också skönt att du inte blir antagen på 10K Alpine bara för att du är en duktig utförsåkare utan din personlighet och inställning till skolan spelar stor roll. Här utvecklas du både som skidåkare och människa är min känsla.

Sista frågan, vad har du för mål i framtiden?
- Först och främst vill jag bli en bättre skidåkare än vad jag är idag. Sedan drömmer man ju såklart om att tävla i VM och OS men just nu är fokus på att utvecklas som skidåkare. Sedan vill jag understryka vikten av att prestera bra i skolan också så det är ett stort mål för mig att var bra där så jag kan vidareutbilda mig i framtiden.  

Läs mer på https://www.hermods.se/utbildningar-och-tjanster/gymnasium/hermods-distansgymnasium/

Kontakter

Bilder

Om

Hermods AB
Hermods AB
Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper varje år över 70 000 studerande och deltagare med utbildning, coachning och jobbmatchning. Vår vision är att vara ledande inom sysselsättning, integration och utbildning. Hermods ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum