SWE3

EM-kval i amerikansk fotboll mot Serbien på Behrn Arena i Örebro

Dela

Hösten 2021 tog Sveriges herrlandslag EM-silver i amerikansk fotboll och när man nu inleder kvalspelet inför EM 2023 görs det med en match mot Serbien på Behrn Arena i Örebro den 8 oktober. Till förlägret inför landskampen är fem spelare från Örebro Black Knights kallade.

Sveriges herrlandslag i amerikansk fotboll på EM-finalen på Malmö Stadion den 31 oktober 2021. Foto: Jonas Domfors
Sveriges herrlandslag i amerikansk fotboll på EM-finalen på Malmö Stadion den 31 oktober 2021. Foto: Jonas Domfors

Matchen mot Serbien sparkar av lördagen den 8 oktober kl. 18 på Behrn Arena i Örebro och arrangeras av SWE3 - Svenska Förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey - tillsammans med Örebro Black Knights.

– Intresset för amerikansk fotboll ökar i Sverige och matchen mot Serbien är den enda landskampen på hemmaplan under hösten, så vi ser fram emot att bjuda publiken på en riktig amerikansk fotbollsfest i den bästa av inramningar, Behrn Arena mitt i Örebro, den 8 oktober, säger Kjell Petersson, ordförande för SWE3.

– Vi är extremt stolta och glada att kunna erbjuda örebropubliken en väldigt spännande landskamp i amerikansk fotboll mellan det talangfulla svenska landslaget och ett mycket tufft och svårspelat Serbien. Vi räknar med en magisk game night på Behrn Arena 8 oktober, säger Stefan Kihlgård, ordförande för Örebro Black Knights.

Under ledning av förbundskapten BD Kennedy hade det svenska herrlandslaget i amerikansk fotboll ett framgångsrikt 2021. Ett EM-kval med segrar mot Ryssland och Storbritannien följdes upp av en semifinalvinst mot Finland – som även besegrades i den traditionella Finnkampen- vilket gav en biljett till EM-finalen mot Italien i Malmö hösten 2021. I EM-finalen blev Italien dock för svåra och Sverige fick nöja sig med ett EM-silver.

Nu inleds resan mot EM 2023 och för svensk del innebär EM-kvalet två matcher - mot Serbien på hemmaplan i Örebro den 8 oktober och mot Schweiz på bortaplan i Bern den 16 oktober. Ett framgångsrikt EM-kval skulle göra att herrlandslaget får möjlighet att spela såväl i A-gruppen i EM som i VM i Tyskland under sommaren 2023.

Som förberedelse inför kvalmatcherna mot Serbien och Schweiz samlas herrlandslaget den kommande helgen, 1–2 oktober, i Karlstad. Till lägret har förbundskapten BD Kennedy tagit ut en trupp bestående av 45 spelare – här finns hela den uttagna truppen till landslagssamlingen

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sveriges herrlandslag i amerikansk fotboll på EM-finalen på Malmö Stadion den 31 oktober 2021. Foto: Jonas Domfors
Sveriges herrlandslag i amerikansk fotboll på EM-finalen på Malmö Stadion den 31 oktober 2021. Foto: Jonas Domfors
Ladda ned bild

Om

SWE3
SWE3SWE3 är det svenska förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. Tillsammans i ett aktivt förbund skapar vi förutsättningar för individen, föreningen och våra idrotters utveckling. Vi ingår i internationella sammanhang samtidigt som vi är starkt rotade i den svenska idrottsrörelsens värderingar.

SWE3 bildades 2022 genom en sammanslagning av Svenska Amerikansk Fotbollförbundet och Svenska Landhockeyförbundet. Svenska Amerikansk Fotbollförbundet bildades 1984 har invaldes i Riksidrottsförbundet 1991. Svenska Landhockeyförbundet bildades 1975 och valdes in i Riksidrottsförbundet 1977.

Förbundet består av omkring 70 föreningar runt om i Sverige.

Förutom Riksidrottsförbundet är SWE3 även anslutet till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), International Federation of American Football (IFAF), European Hockey Federation (EHF) och International Hockey Federation (IHF).

Följ SWE3

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SWE3

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum