Svenska Basketbollförbundet

EM-KVAL: Inbjudan till pressträff inför EM-kvalet mot Israel

Dela

Det är äntligen dags för damlandslaget att spela på hemmaparkett igen när laget ställs mot Israel i en viktig EM-kvalmatch. Torsdagen den 24 november i Fyrishov, Uppsala tar Sverige emot Israel i den andra matchen i kvalet till Basket-EM 2023.

Det kommer finnas ett tillfälle för intervjuer och ett för fotografering av träning.

Till denna EM-kvalmatch mailar ni er ackreditering till louie.soderberg@gmail.com senast den 22/11.

Tisdag 22/11:

  • Intervjuer: 12:30-14.00, på Scandic Uppsala Nord, eller via telefon.
  • Fota träning: 16:00-18.00, Fyrishov A, Uppsala.

Viktigt: Meddela vem eller vilka ni önskar att intervjua till louie.soderberg@gmail.com och om ni önskar fota träningen ovan.

Om EM-kvalet

Sverige är lottat in i grupp J tillsammans med Israel och Lettland. I det första av tre fönster spelade Sverige mot Lettland på bortaplan i november för ett år sedan, och nu ställs Sverige mot Israel. I februari 2023 spelar Sverige det sista fönstret i detta EM-kval där det är en hemmamatch mot Lettland och en bortamatch mot Israel på schemat. 

38 länder är fördelade på tio kvalgrupper som är tre eller fyra lag stora. 14 EM-platser står på spel i detta kval där de tio gruppettorna är automatiskt kvalificerade och de fyra bästa grupptvåorna får varsin plats. I grupper med fyra lag räknas resultaten mot det lag som slutar sist bort när man rankar grupptvåorna. Värdnationerna Israel och Slovenien är direktkvalificerade. Om en eller båda värdnationerna slutar på någon av de 14 platserna som ger en EM-biljett kommer den/de nästa grupptvåan/grupptvåorna på tur kvalificeras. 

FIBA Women’s Eurobasket 2023 spelas i 15-25 Juni 2023 i Israel och Slovenien. 

För ytterligare frågor kontakta Louie Söderberg, pressansvarig, på louie.soderberg@gmail.com.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum