Svenska Basketbollförbundet

EM-kval: Sverige utklassade Makedonien

Dela

Sverige stängde dörren efter halvtid. 91-51 ljög inte på något sätt – svenskorna var numret för stort. - Självklart är jag nöjd med matchen, vi växte in i den och avslutade på ett bra sätt, säger förbundskaptenen Francois Gomez efter segern mot Makedonien.

Foto: Sofia Andersson, M&F Foto
Foto: Sofia Andersson, M&F Foto

Ett fullsatt Täljehallen stod upp sista minuten. Sveride bjöd på det mesta – till och med dans och segersång. 
När svenskorna lade i nästa växel efter en kvarts vila efter den andra perioden orkade inte Makedonien hänga med.

- Först och främst vill jag hylla coach Marjan Lazovski för sättet han fick sina spelare att kämpa. Det är inte lätt med bara sju spelare att rotera på, men de gjorde det riktigt bra. Självklart är jag nöjd med matchen, vi växte in i den och avslutade på ett bra sätt. Ser vi i statistiken hade Makedonien två spelare som gjorde mycket poäng och de två gjorde det väldigt bra. Vi lyckades inte stoppa dem, säger Francois Gomez.

Efter halva matchen var Sverige i förarsätet med 13 poäng, efter en ganska så trög inledning. 20-18 efter första perioden var inte enligt den plan Francois ritade upp. Skotten började därefter hitta korgen. När Makedonien missade slets returen ned – och ett snabbt anfall inleddes. 
Siffrorna sprang iväg. Amanda Zahui stämplade ut med 19 poäng och 16 returer och fick dessutom många minuters vila. De 40 minuterna i Kroatien byttes mot knappa 27 mot Makedonien.

- Vi är en bit på vägen, men vi kan bli mycket bättre. Nu har vi vunnit två av två matcher så här långt, och det är bra, men vårt huvudmål är längre bort. Det är fyra matcher kvar i det här kvalet som vi måste prestera i, avslutar förbundskaptenen Francois Gomez.

Nästa matcher i EM-kvalet spelas den 10 och 14 februari – båda på svensk mark. Sverige leder just nu en haltande grupp H efter två segrar med totalt 43 poäng i segermarginal.


Det kallar vi en väl godkänd start, inte sant?

Se FIBA:s hemsida för all statistik, tabell, andra resultat etc

Sverige-Makedonien 91-51 (20-18, 23-12, 22-13, 26-8)

Poäng, Sverige: Amanda Zahui 19, Binta Drammeh 13, Frida Eldebrink 10, Danielle Hamilton Carter 9, Kalis Loyd 9, Elin Eldebrink 7, Farhiya Abdi 7, Klara Lundquist 7, Nathalie Fontaine 6, Anna Barthold 4.

Robin Svensson
robin.svensson@basket.se

Kontakter

Bilder

Foto: Sofia Andersson, M&F Foto
Foto: Sofia Andersson, M&F Foto
Ladda ned bild

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum