Svensk Innebandy

Emelie Wibron är Årets spelare

Dela
Thorengruppen IBK:s Emelie Wibron har blivit utnämnd till Årets spelare i Svensk Innebandy. Forwarden har stått för sin bästa poängmässiga säsong i SSL och avgjorde dessutom VM-finalen i Uppsala och vunnit flera guld under säsongen. "Den dagen jag slutar spela kommer jag nog se tillbaka på min karriär och vara nöjd med det jag har åstadkommit", säger Emelie Wibron.
Foto: Svensk Innebandy
Foto: Svensk Innebandy

Thorengruppen IBK:s Emelie Wibron har blivit utnämnd till Årets spelare i Svensk Innebandy. Forwarden har stått för sin bästa poängmässiga säsong i SSL och avgjorde dessutom VM-finalen i Uppsala och vunnit flera guld under säsongen.
– Den dagen jag slutar spela kommer jag nog se tillbaka på min karriär och vara nöjd med det jag har åstadkommit, säger Emelie Wibron.

Det går inte att säga annat än att Emelie Wibrons säsong varit smått otroligt. Svenska cupen-guld, VM-guld, SM-guld och Årets spelare – för andra gången i karriären. 

– Det betyder jättemycket. Framför allt efter att jag missade stora delar av förra året då jag var gravid och bestämde mig redan på förhand att jag skulle ta mig tillbaka och spela på allra högsta nivå. Så utifrån den bakgrunden betyder det här priset och prestationen som jag gjort ännu mer nu, säger Emelie Wibron.

I grundserien under årets säsong öste nummer 26 dessutom in poäng och vann poängligan efter att hon landade på 85 markeringar i poängprotokollet – fördelat på 50 mål och 35 assist. Inräknat med årets slutspel har hon innan SM-finalen gjort 110 poäng i klubblaget den här säsongen. Och receptet bakom framgången är en ännu mer fokuserad innebandyspelare sen hon blivit mamma.

– En grej jag kan känna är att jag lägger lite mer press på mig själv oavsett träning och match. Jag måste prestera för att det vara värt att offra den här tiden istället för att vara med familjen. Jag har inte råd att kasta bort en bortamatch och helg för att spela dåligt och åka hem, säger Emelie Wibron och utvecklar:

– När jag väl är iväg vill jag vara mitt allra bästa, det ville jag tidigare med men nu har det fått en ny innebörd. Det är något som hänt där mentalt och blivit något starkare.

Tidigare under årets säsong har Emelie Wibrons även skrivit in sig i Svensk Innebandys historiebok på landslagssidan. I oktober blev hon första damspelare att göra över 100 mål i landslaget. Det följdes sedan upp med att bli den damspelare som gjort flest landskamper med hennes 111:e framträdande i blågult (nu 112). 

– Jag tror att den dagen jag slutar spela kommer jag nog se tillbaka på min karriär och vara nöjd med det jag har åstadkommit. Jag känner själv att jag har presterat under flera år och att jag hjälpt lag och landslag att vinna alla de där guld som jag har fått vara med och vinna, säger Emelie Wibron och konstaterar:

– Det har varit en lika härlig känsla att vinna guld varje gång jag gjort och det är det som gjort att jag haft så svårt att sluta. Jag vill bara vinna mer och har samtidigt haft det så roligt med alla lag.

Fakta, Emelie Wibron
Ålder: 30
Position: Forward
Poäng i grundserien: 85 (50+35)
Klubb: Thorengruppen IBK
Moderklubb: Sundsvalls IBF
Tidigare nominering: 2018/19, 2019/20 

Motivering
Emelie Wibron är en av damlandslagets och Thorengruppen IBK:s givna ledare. Med sin enorma vilja och ständiga driv att utvecklas så har Wibron tillhört den absoluta toppen under en lång tid. Att stå för en sådan comeback som Emelie Wibron gjort under det senaste året visar inte minst prov på hennes oerhörda kapacitet. Med ett duellspel i världsklass och sin kolossala genombrottsstyrka visar hon ideligen vilken tillgång hon är. Wibron visade inte minst prov på vilka spetsegenskaper hon besitter när hon avgjorde VM-finalen på hemmaplan i Uppsala mot Finland. Emelie Wibron är en av Sveriges samt Thorengruppen IBK:s absoluta nyckelspelare och matchvinnare.

Övriga nominerade:

Wilma Johansson, Västerås Rönnby IBK
Moa Gustafsson, IBF Falun
Lisa Carlsson, Täby FC
Moa Andersson, Pixbo Wallenstam IBK

Årets spelare i Svensk Innebandy utses i slutet av varje säsong.
Totalt fem kandidater nomineras på dam- respektive herrsidan.
Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Se tidigare års vinnare här.

Nyckelord

Bilder

Foto: Svensk Innebandy
Foto: Svensk Innebandy
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum