Svensk Innebandy

Emelie Wibron första damspelare till 100 landslagmål – när Sverige vann EFT

Dela

Storseger mot Finland och vinnare av European Floorball Tour i Tammerfors. Då passade Emelie Wibron på att bli historisk – som första damspelare att ha göra 100 mål i landslagströjan. "Klart jag är stolt över att vara först", säger Emelie Wibron om milstolpen.

Emelie Wibron blev första damspelare att nå mål nummer 100 i landslagströjan.
Emelie Wibron blev första damspelare att nå mål nummer 100 i landslagströjan.

Emelie Wibron åkte till Tammerfors med 98 gjorda mål. I första matchen mot Schweiz blev det en nätkänning samt två assist och i mötet mot Tjeckien blev det mållöst men ytterligare en assist. Men i dag kom det – 29 åringens historiska mål och – fullträff nummer 100 (och 101) i landslagströjan. EFT-debutanten Maja Viström spelade fram och den rutinerade forwarden sköt direkt. 

– Skönt att få det avklarat. Nu kan jag missa några lägen utan att få några pikar, säger Emelie Wibron leendes och fortsätter: 

– Det är klart det är stort. Att nå till 100 mål visar att jag haft en hög nivå under en lång tid under den här tiden och det är klart jag är stolt över att vara först upp till det. 

Det är ett imponerande statistikpapper som sitter kopplat till landslagets nummer 26. På 106 landskamper har Emelie Wibron nu gjort 101 mål och 75 assist. Ett facit som dessutom gör henne till femte bästa poänggörare genom tiderna i den svenska landslagströjan (båda herr och dam). Endast Anna Wijk (196) och Emelie Lindström (181) har gjort fler poäng på damsidan.

– Det säger någonting om vilken kvalité hon har haft i landslaget under mer än ett decennium. Att göra över 100 mål är en fantastisk prestation som inte många når upp till, säger förbundskapten Åsa Karlsson om Emelie Wibron.

Ett historiskt 2-1-mål var också början på Sveriges stora segerryck. Ett ryck som utvecklade sig till en seger med 10-2 mot rivalen Finland. Tre raka vinster betyder även att Sverige står som segrare av fyrnationsturneringen EFT i Tammerfors, Finland. Ett styrkebesked inför VM som spelas i Uppsala den 27 november till 5 december i Uppsala.

Matchfakta

Första perioden
05.16 1-0 Sofia Joelsson (Sandra Boric Svärd)
08.52 1-1 My Kippilä (Oona Kauppi)

Andra perioden
03.19 2-1 Emelie Wibron (Maja Wiström)
10.05 3-1 Ellen Rasmussen (Amanda Delgado Johansson)
15.42 3-2 Veera Kauppi (Sara Piispa)
16.33 4-2 Ellen Rasmussen (Lisa Carlsson)
19.18 5-2 Emelie Wibron (Sandra Boric Svärd)
19.32 6-2 Ellen Rasmussen (Amanda Delgado Johansson)

Tredje perioden
01.26 7-2 Klara Loneberg (Moa Tschöp)
02.40 8-2 Wilma Johansson (Klara Loneberg)
10.18 9-2 Klara Molin
14.38 10-2 Klara Loneberg (Klara Molin)

Fria bilder
Svensk Innebandy tillhandahåller fria bilder för media.
Besök www.innebandy.se/bildbank.
Uppge "Foto: Svensk innebandy" vid användning.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emelie Wibron blev första damspelare att nå mål nummer 100 i landslagströjan.
Emelie Wibron blev första damspelare att nå mål nummer 100 i landslagströjan.
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Straffdramatik när Växjö vann guld i Svenska Cupen6.11.2021 18:47:28 CET | Pressmeddelande

Det blev stor dramatik när Växjö IBK och Pixbo Wallenstam IBK möttes i finalen av Svenska Cupen under lördagseftermiddagen i Gavlehov. Pixbo var länge i förarsätet i målprotokollet men Växjö kom tillbaka - och kunde till slut vinna efter straffavgörande. "Jag är bara så himla glad. Vi gör inte en superbra match, vi avslutar den tredje perioden bra men från halva första perioden och under hela den andra perioden så är vi inte så bra och Pixbo har oss i ett bra grepp", säger Växjös Markus Jonsson.

Dramatik när Thorengruppen IBK vann Svenska Cupen6.11.2021 15:22:26 CET | Pressmeddelande

Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK möttes under lördagen i en dramatisk och historisk final när vinnaren av Svenska Cupen korades i Gavlehovshallen, Gävle. Men det krävdes förlängning för att skilja lagen åt - och väl där vann Thorengruppen och tog hem pokalen i Svenska Cupen. "Det var en otroligt svängig match. Det känns som att det kunde ha gått hur som helst där ett tag. När det ska till att avgöras så är det vi som drar det längsta strået så det var skönt", säger Thorengruppens Maja Viström.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum