Brynäs IF

Emil Forslund klar för Brynäs IF

Dela

Brynäs IF meddelar idag att forwarden Emil Forslund är klar för spel i Brynäs IF herrlag inför säsongerna 18/19 och 19/20.

Brynäs IF meddelar idag att forwarden Emil Forslund är klar för spel i Brynäs IF herrlag inför säsongerna 18/19 och 19/20.

Forslund, född 1993, kommer närmast från allsvenska klubben Tingsryd där han spelat sedan säsongen 2013/2014. Forslund är 174 cm lång och väger 80 kg.

-Emil är en spelare jag har följt under ett antal säsonger, han är en breddspelare som kommer kunna utvecklas till att ta en stark roll i herrtruppen. Han är skridskoskicklig och ovanligt snabb. Ska bli spännande att följa hans utveckling, berättar Stefan Bengtzén, sportchef Brynäs IF.

Emil Forslund ansluter till Brynäs IF under juni.

-Det känns jättekul och stort att få möjligheten och spela i SHL med just Brynäs IF. Speciellt med en så anrik klubb som påvisat en fin utbildning och producerat fram så många talanger. Brynäs är en klubb som ofta är med och slåss i toppen och jag ser fram mot att bli en del av det arbetet. Som spelare är jag en snabb skridskoskicklig forward som ska vara jobbig för motståndarna att möta, jag utnyttjar min snabbhet i spelet och åker runt motståndarna, berättar Emil Forslund.

Mer om lagbygget inför säsongen.

Arbetet med lagbygget fortsätter för Brynäs IF och sportchef Stefan Bengtzén har fortsatta förhandlingar med forwarden Aaron Palushaj.

-Vi har fortsatt starka förhoppningar om att komma till ett avslut med Aaron Palushaj, vi vet att många Brynäsare håller tummarna och jag hoppas få ett avslut inom kort. Skulle det inte bli Aaron så har vi andra starka alternativ för att fylla den platsen, berättar Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

Så hjälper Brynäs IF och En bra start till i samhällsfrågor under Coronakrisen2.4.2020 08:01:00 CESTPressmeddelande

Coronakrisen utmanar samhället – och behöver samverkan för att hjälpa till med de situationer som uppstår. Brynäs IF och En bra start samt partners kommer därför arbeta tillsammans med Matakuten och Gävle kommun. — Vår strategi blir att hjälpa och förstärka andra etablerade samhällsaktörer i det de gör, säger Johan Cahling, Brynäs IF:s direktör för varumärke och hållbarhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum