Avioniq AB

Emil Salling ny Senior Software Engineer.

Dela

Avioniq rekryterar ledande svensk dataingenjör. Satsningen på robotmodellutveckling för AI-baserade beslutsstöd utvidgas.

Avioniq utvidgar satsningen på robotmodellutveckling, en avgörande komponent i företagets revolutionerande AI-baserade beslutsstöd för bl.a. stridspiloter.

Idag presenterar Avioniq en ny betydelsefull rekrytering till projektet. Emil Salling är en av de ledande dataingenjörerna inom robotmodellutveckling i Sverige. Han påbörjade sin anställning som Senior Software Engineer den 1 januari 2021.

– Avioniq är ett dynamiskt team med unik kompetens, säger Emil Salling. Jag ser fram emot den här utmaningen och att få vara med och driva utvecklingen av framtidens beslutsstöd för stridspiloter, flygstridsledare och luftvärn.

Emil Salling har läst farkostteknik på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) med inriktning på flygmekanik och har mer än 15 års professionell erfarenhet av robotmodellutveckling.Han kommer närmast från en tjänst hos Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).

– Avioniq utvecklas snabbt och Emil är ett mycket bra komplement i vår arbetsgrupp, säger Mikael Grev, vd, Avioniq. Han tillhör eliten inom sitt kompetensområde i Sverige och blir framförallt värdefull i nästa fas av vårt utvecklingsarbete.

Avioniq är innovatörer inom avancerade mjukvarusystem för flygplan i den militära flygarenan. Bolaget grundades 2015 av erfarna Gripen-piloter, dataingenjörer och doktorer i sensorfusion samt beteendevetenskap. Specialinriktning sker mot AI-baserade beslutsstöd för stridspiloter och flygstridsledare i den militära flygarenan.

Kontakter

Bilder

Om

Avioniq AB
Avioniq AB
Borgarfjordsgatan 12
164 55 Kista

https://www.avioniq.se/

Avioniq grundades 2015 av erfarna Gripen-piloter, dataingenjörer och doktorer i sensorfusion samt beteendevetenskap. Bolaget är innovatörer inom mjukvaruutveckling för flygplan i den militära flygarenan. Vårt specialistområde är AI-baserade beslutsstöd för stridspiloter och flygstridsledare. Mer information om Avioniq hittar du på vår hemsida.

Följ Avioniq AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avioniq AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum