Linköpings kommun

Emma Årets lärare i entreprenörskap

Dela

Emma Johansson är entreprenörskapslärare vid Fria Läroverken i Linköping. Nu har hon tagit hem titeln Årets Entreprenörskapslärare i Linköping 2017, som delas ut av Linköpings kommun.

– Entreprenörskap i skolan ger fler chansen att se företagande som ett framtida karriärval. Utan engagerade lärare faller hela idén. Därför tycker vi det är viktigt att lyfta någon lärare som utmärkt sig under året med detta pris, säger Erik Åqvist på Näringsliv och Tillväxt inom Linköpings kommun.

Utmärkelsen delas ut av Linköpings kommun en gång per år, denna gång vid TUFF-seminariet som hölls 5 oktober under Linköpings Näringslivsmässa.

Motiveringen för att utse Emma Johansson som Årets entreprenörskapslärare 2017 lyder:

”Läraren har ett gediget och härligt engagemang för entreprenörskap i skolan. Läraren antar utmaningar och är både entreprenöriell och kreativ i sin undervisning.Årets Entreprenörskapslärare i Linköpings kommun ser möjligheter och får genom sin undervisning i UF-företagande sina elever att växa i sitt klassrum.”

Entreprenörskapslärare har en mycket viktig roll i att coacha eleverna till att våga testa sina idéer och tro på sig själva.

– Jag är chockad, hedrad och glad, säger Emma Johansson. Det betyder så mycket för mina elever att vi kan ge dem möjlighet att driva UF företag under sin studietid.

Hon berättar målade och entusiastiskt om elever som efter UF året sagt att de nu ser sig själva som framtida entreprenörer.

– Att genom undervisningen få eleven att själv upptäcka nya intressen och sidor hos sig själv är fantastiskt. Jag är så stolt över priset men att se eleverna växa är ändå min största belöning, säger Emma Johansson.

För frågor kontakta Erik Åqvist, 013-26 39 78, erik.aqvist@linkoping.se.

Kontaktuppgifter till Årets entreprenörskapslärare: Emma Johansson, emma.johansson@laroverken.se

Kontakter

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 157 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum