Brynäs IF

Emma Murén återvänder till Brynäs IF — skriver på för två år

Dela

De två senaste säsongerna har hon spelat i Linköping. Nu återvänder Emma Murén till Brynäs IF. — Jag vill vara med på Brynäsresan, säger 21-åringen.

Säsongen 2016/17 spelade Emma Murén i Brynäs och gjorde elva (7+4) poäng på 26 matcher i SDHL.

De två senaste säsongerna har hon spelat för Linköping, där hon förra säsongen gjorde 15 (12+3) poäng på 36 grundseriematcher.

Men nu återvänder hon till Brynäs IF.

Forwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt.

— Hon är ung och lovande. En skridskostark, hårt jobbande tjej som är ambitiös både på och utanför isen, säger damansvarig Erika Grahm och fortsätter:

— Det känns bra att få tillbaka henne till Gävle. Vi håller på att förändra Brynäs IF och det märker spelare där ute. Det är jättekul att Emma väljer att återvända till oss.

Emma Muréns tolv mål den gångna säsongen hade placerat henne på andra plats i Brynäs interna skytteliga, bara ett mål efter Jennifer Wakefield. Men det är inte bara på grund av den sportsliga biten som hon kommer tillbaka till Gävle. Det är även på grund av den förändring Brynäs som organisation håller på att göra kring SDHL-laget.

— Jag har hört att det varit många förändringar sen jag var här senast. Jag vill vara med på Brynäsresan och vara en del av den, säger Murén, som har meriter från U18-landslaget.

— Jag är jätteglad över att jag har tagit den här chansen. Jag trivdes väldigt bra förra gången jag var här och jag saknat Gävle. Det känns riktigt kul att vara tillbaka i Brynäs och Gävle igen. Jag är supertaggad.

Lagbygget fortgår, och Murén är den tionde spelaren att skriva på inför nästa säsong.

— Vi vill satsa på unga svenska tjejer som vill framåt och att den typen av spelare ska utgöra kärnan i vår spelartrupp. Emma passar perfekt in i den bilden. Hon är bara 21 år men har redan massor av erfarenhet och har spelat i ett topplag i Linköping de senaste åren, säger Andreas Dackell, sportdirektör.

Nyckelord

Kontakter

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

Så hjälper Brynäs IF och En bra start till i samhällsfrågor under Coronakrisen2.4.2020 08:01:00 CESTPressmeddelande

Coronakrisen utmanar samhället – och behöver samverkan för att hjälpa till med de situationer som uppstår. Brynäs IF och En bra start samt partners kommer därför arbeta tillsammans med Matakuten och Gävle kommun. — Vår strategi blir att hjälpa och förstärka andra etablerade samhällsaktörer i det de gör, säger Johan Cahling, Brynäs IF:s direktör för varumärke och hållbarhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum