Dramaten

Emma Österlöf – Dramatens flitigaste skådespelare

Dela

Traditionsenligt delades i dag, den 17 maj, stipendier ut i samband med Dramatens 230:e födelsedag. Dramatens Flitstipendium gick till den som medverkat i flest föreställningar under spelåret. Årets mottagare var skådespelare Emma Österlöf som spelat 125 föreställningar, med roller i; Flickland: Det nya normala, Anna Karenina och Häxorna.

Emma Österlöf. Foto: Sören Vilks
Emma Österlöf. Foto: Sören Vilks

Övriga kategorier var följande: Kungliga Dramatiska Teaterns Jubileumsmedalj, Jubileumsfonden, Göthestipendiet samt Bennystipendiet. Här är mottagarna av årets stipendier:

Dramatens Flitstipendium på 6 000 kronor gick till den som medverkat i flest föreställningar under spelåret. Årets flitigaste skådespelare var Emma Österlöf.

Kungliga Dramatiska Teaterns jubileumsmedalj delas ut till personer som varit verksamma på teatern i minst 30 år. Årets jubileumsmedaljörer var Mait Angberg, inspicient, Barbro Hellsing, kostymförrådsföreståndare, Carl Magnus Dellow, skådespelare och Kristina Törnqvist, skådespelare.

Stipendiaten ur Jubileumsfonden erhöll 6 000 kronor. I år var det Mia Persson, formgivare och Maria Linné, assistent vice VD.

Göthestipendiet på 10 000 kronor tilldelades Thérèse Brunnander, skådespelare.

Bennystipendiet på 10 000 kronor tilldelades Carl Magnus Dellow, skådespelare.

Artistklubbens Anton-pris gick till Barbro Forsgårdh, maskör.

Tidigare i vår tilldelades Sanna Sundqvist Dramatens Vänners stipendium 2017.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emma Österlöf. Foto: Sören Vilks
Emma Österlöf. Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten& presenterar: Who’s afraid of Jenny Wilson?5.9.2018 08:58Pressmeddelande

Artisten Jenny Wilson, regissören Py Huss-Wallin och konstnären Hanna Kisch blir de första att tolka Dramaten&:s nya format Performance concert. Tillsammans har de tre konstnärerna skapat en föreställning som förenar livemusik, teater och performance. Med föreställningen vill de ta oss genom natten mot gryningen. Genom rädslor och sorg och vilda begär. Hela världen är i en skälvande rörelse, inget kommer någonsin vara så som det en gång var. För vem är rädd för vem nu? Urpremiär för Who´s afraid of Jenny Wilson den 8 november på Lilla scenen. Biljetterna släpps idag onsdag den 5 september klockan 12.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum