Dramaten

Emma Österlöf – Dramatens flitigaste skådespelare

Dela

Traditionsenligt delades i dag, den 17 maj, stipendier ut i samband med Dramatens 230:e födelsedag. Dramatens Flitstipendium gick till den som medverkat i flest föreställningar under spelåret. Årets mottagare var skådespelare Emma Österlöf som spelat 125 föreställningar, med roller i; Flickland: Det nya normala, Anna Karenina och Häxorna.

Emma Österlöf. Foto: Sören Vilks
Emma Österlöf. Foto: Sören Vilks

Övriga kategorier var följande: Kungliga Dramatiska Teaterns Jubileumsmedalj, Jubileumsfonden, Göthestipendiet samt Bennystipendiet. Här är mottagarna av årets stipendier:

Dramatens Flitstipendium på 6 000 kronor gick till den som medverkat i flest föreställningar under spelåret. Årets flitigaste skådespelare var Emma Österlöf.

Kungliga Dramatiska Teaterns jubileumsmedalj delas ut till personer som varit verksamma på teatern i minst 30 år. Årets jubileumsmedaljörer var Mait Angberg, inspicient, Barbro Hellsing, kostymförrådsföreståndare, Carl Magnus Dellow, skådespelare och Kristina Törnqvist, skådespelare.

Stipendiaten ur Jubileumsfonden erhöll 6 000 kronor. I år var det Mia Persson, formgivare och Maria Linné, assistent vice VD.

Göthestipendiet på 10 000 kronor tilldelades Thérèse Brunnander, skådespelare.

Bennystipendiet på 10 000 kronor tilldelades Carl Magnus Dellow, skådespelare.

Artistklubbens Anton-pris gick till Barbro Forsgårdh, maskör.

Tidigare i vår tilldelades Sanna Sundqvist Dramatens Vänners stipendium 2017.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emma Österlöf. Foto: Sören Vilks
Emma Österlöf. Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramatens repertoar våren 201914.11.2018 10:15Pressmeddelande

Våren 2019 bjuder Dramaten på Shakespeares Hamlet på Stora scenen i regi av Sofia Jupither, med Adam Lundgren i huvudrollen. Lars Norén är tillbaka på Dramaten med urpremiären av den första delen i trilogin om åldrande och avsked, Andante, och Cirkus Cirkör gör i samarbete med Dramaten och Malmö Stadsteater en föreställning av Gunilla Thorgrens Guds olydiga revben. Senare i vår görs en unik samproduktion mellan fem teatrar i Europa i föreställningen I am Europe i regi av Falk Richter. Stefan Larsson regisserar den moderna klassikern Linje lusta av Tennessee Williams och Sara Bergmark Elfgren har dramatiserat Selma Lagerlöfs Bortbytingen. HÅLLA ANDAN av Zinnie Harris regisseras av Lena Endre och både Helen Sjöholm och Vanna Rosenberg medverkar i en nyskriven pjäs, Hugh och Nancys många världar, skriven och regisserad av Lars Rudolfsson. På Elverket regisserar Runar Hodne Orfeus stiger ner. I samarbete med Nobel Center görs en ny Performance Lecture: Om lycka - med Micael Dahlen, profess

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum