TMCTMC

”Employerneurship är till för ingenjörer med ett entreprenöriellt tänk”

Dela

Internationella TMC tar plats i Sverige och lockar ingenjörer med employerneurship – en kombination av att vara fast anställd och driva eget.

Åsa Åhlander, vd TMC Sverige
Åsa Åhlander, vd TMC Sverige

De senaste fem till tio åren i Sverige har något hänt. Start up-febern har slagit till rejält och halva befolkningen kan tänka sig att bli företagare. Det är framför allt den personliga utvecklingen och möjligheten att få utveckla sina idéer som lockar, enligt undersökningen Entreprenörsbarometern som görs av Tillväxtverket.

Nu har Åsa Åhlander, med lång karriär bakom sig inom konsultbranschen, fått möjligheten att starta upp TMC i Sverige som kombinerar företagande med fast anställning.

– Det saknas något i Sverige. Vi har ett land fullt av kompetenta och drivna ingenjörer med ett entreprenöriellt tänk som drömmer om att utveckla sig själva, driva förbättringar eller uppfinna nya produkter. Med employerneurship kan vi hjälpa dem i den utvecklingen. Det innebär att våra ingenjörer får spänningen, utmaningen och möjligheten att kunna skörda frukterna av att vara entreprenör samtidigt som de får alla fördelar med att vara anställd, berättar Åsa Åhlander, vd på TMC i Sverige.

Begreppet employerneurship handlar om att utveckla sin personlighet så att man vågar ta olika kliv livet, en del startar eget medan andra väljer att utveckla sin specialistkompetens som konsult ytterligare.

– Sverige behöver fler entreprenörer. Både som faktiskt startar eget men även fler som tänker som en entreprenör. Människor som har förmåga att se problem i sin arbetsvardag och komma på lösningar för detta.

TMC grundades år 2000 i Holland av Thijs Manders. Hans vision var att yrket ingenjörer skulle få högre status i förhållande till andra branscher. Ingenjören har en så viktig roll i vårt samhälle, genom innovationer och förbättringar bidrar de till att skapa starkare bolag som i sin tur är avgörande för tillväxten och ekonomin i Sverige.   

– Vi pratar om bristen på ingenjörer men det vi egentligen behöver göra är att fundera över vårt ansvar på hur vi ska göra för att det ska bli ett attraktivt yrke. Vi i Sverige är beroende av bra ingenjörer för att utveckla våra affärer.

Konsulterna på TMC jobbar för närvarande i projekt hos de större industribolagen. Hos TMC får de tillgång till olika labs där de får utveckla och testa sina innovationer. TMC jobbar med transparens och genom den individuellt satta vinstdelningen får ingenjörerna även ta del av den vinst som de är med och bidrar till.

– Våra ingenjörer får också tillgång till en egen ”Wendy” som i HBO-serien Billions, det vill säga en psykolog som fungerar som coach och är helt dedikerad till ditt arbete. Tänk dig en person som finns där för att stötta och peppa just dig. Som känner dina triggerpunkter och kan ta dig till nästa nivå. Det är få förunnat, avslutar Åsa Åhlander.

Att jobba som employerneur är ett tryggt och utvecklande sätt att testa på hur det är att driva eget, om ens affärsidé håller eller om ens uppfinning faktiskt fungerar.

Employerneurships 5 principer

  • Fast anställning och långsiktig relation till TMC
  • Individuell vinstdelning med en transparant ekonomisk modell
  • Generös kunskapsdelning i affärsceller baserade på vilken expertis man besitter
  • Kompetensutveckling, coachning och starkt psykologiskt stöd
  • Labs för att testa tekniska innovationer och utveckla sina entreprenörsförmågor

Nyckelord

Kontakter

Åsa Åhlander, vd på TMC Sverige, 0703 77 03 58, ASA.AHLANDER@TMCEUROPE.COM

Bilder

Åsa Åhlander, vd TMC Sverige
Åsa Åhlander, vd TMC Sverige
Ladda ned bild

Om

TMC
TMC
Kungsportsavenyn 21
411 36 Göteborg

https://tmc-employeneurship.com/sv/

Följ TMC

Abonnera på våra pressmeddelanden.