Åklagarmyndigheten

En 33-årig man anhållen misstänkt för mord i Visby

Dela

På onsdagens eftermiddag blev en kvinna angripen med kniv i centrala Visby och så svårt skadad att hon avled av sina skador. Åklagaren har nu anhållit en 33-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord.

Mannen greps på platsen misstänkt för försök till mord. Han anhölls kl. 17.35 på sannolika skäl misstänkt för mord, efter att kvinnan avlidit.

– Knivdådet inträffade utomhus på Donners plats i centrala Visby där många människor är nu under Almedalsveckan. Det finns därför gott om vittnen som polisen kommer att höra. Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning. Polisen grep mannen direkt när de kom till brottsplatsen, säger förundersökningsledare, kammaråklagare Petra Götell.

Senast på lördag den 9 juli kl. 12 måste åklagaren fatta beslut om att begära mannen häktad eller släppa honom på fri fot.

Målnummer i Gotlands tingsrätt: B 808-22.

Åklagaren har inte möjlighet att vara tillgänglig för media i nuläget. När ny information finns kommer den att lämnas i pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum