Åklagarmyndigheten

En anhållen för mord och mordbrand i Sundsvall

Dela

Sedan i går eftermiddag är en person anhållen misstänkt för mord och mordbrand i Sundsvall.

I går den 1 juni utbröt en brand i en bostad. I samband med släckningsarbetet hittades en kvinna död i bostaden. En person är sedan i går eftermiddag anhållen misstänkt för mord och mordbrand.

Senast fredag den 4 juni klockan 12 ska åklagare besluta om personen ska begäras häktad eller inte. Innan dess kan ingen information lämnas. Efter en eventuell häktningsförhandling kommer kammaråklagare Jens Göransson att vara tillgänglig på telefon för frågor från media.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum