Åklagarmyndigheten

En anhållen för olaga frihetsberövande och våldtäkt i Gävle - uppdaterad

Dela

En man i 20-årsåldern är anhållen skäligen misstänkt för olaga frihetsberövande och våldtäkt. Brotten ska ha skett mellan 1-3 september i Gävle.

Uppdaterat kl 11.55 den 4 september:

Ärendet har rubricerats om till olaga frihetsberövande och våldtäkt. Misstankegraden angavs felaktigt i en tidigare version av denna text. Personen är anhållen som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. 

– Förundersökningen fortsätter med förhör och informationsinhämtning.Det finns inga uppgifter om att målsäganden har skadats fysiskt. Inga ytterligare uppgifter kan lämnas under dagen, säger kammaråklagare Birgitta Fernlund, som leder förundersökningen.

Senast klockan 12 den 7 september måste personen begäras häktad eller släppas.

Målnummer vid Gävle tingsrätt: B 2620-91

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum