Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

En av världens mest lästa författare är redo att erövra Sverige

Dela

Guillaume Musso är en internationell superstjärna, men få känner till honom i Sverige. Med 34 miljoner sålda böcker är han en av världens bäst säljande författare och nu kommer tre av hans populäraste böcker på svenska.

År 2000 hade Guillaume Musso en nära döden-upplevelse då han var med om en bilolycka. Efter det skrev han sin första bästsäljare och därefter har framgångarna avlöst varandra. I Frankrike har Guillaume Musso blivit en fixstjärna. 2019 blev han Frankrikes bäst säljande författare för nionde året i rad. I dag är hans böcker översatta till 40 språk. De universella teman han spinner sina berättelser runt griper tag i läsare oavsett nationalitet eller kulturell referensram.

Nu kommer tre av Guillaume Mussos böcker på svenska. Först ut är Samtal från en ängel som släpps i slutet av juli. (Kontakta Bokförlaget Nona för förhandex.) I vinter kommer Central Park och i vår släpps Återträffen.
 
 
”Rappt berättad spänning av deckarikonen Musso. Frankrikes svar på Camilla Läckberg”
– Camilla Grebe om Samtal från en ängel.
 
 
Om Guillaume Musso: 
 
Guillaume Musso föddes i Antibes, Frankrike 1974 där hans mor arbetade som bibliotekarie. Redan som tioåring bestämde han sig för att bli författare. Efter skolan flyttade han till New York och arbetade som glassförsäljare en period. Han kom hem till Frankrike med huvudet fullt av New Yorks typiska mångfaldskultur och bokidéer. Det märks än i dag då många av hans böcker utspelar sig i såväl Frankrike som USA, och karaktärerna kommer från olika länder. 

Om Samtal från en ängel:

På ett flygplatscafé på JFK i New York krockar Madeline och Jonathan så att de tappar allt de har i händerna. Ilskna och frustrerade plockar de upp sina saker från golvet och i förvirringen råkar de förväxla sina mobiltelefoner. När de upptäcker misstaget är de 10 000 kilometer ifrån varandra. Hon är blomsterhandlare i Paris, och han restaurangägare i San Francisco.

Innan de har bestämt hur de ska byta tillbaka telefonerna kan de inte motstå frestelsen att tjuvkika in i varandras digitala liv. Var för sig börjar de undersöka innehållet på den andres telefon och sakta blir de alltmer besatta av varandra, vilket leder till en oväntad upptäckt: Deras öden är sammanlänkade av en hemlighet de bägge trodde var begravd för evigt …

”Guillaume Musso bekräftar återigen sin stora talang som berättare.”
– Le Figaro
 
”Mussos romaner är riktiga bladvändare. När man väl börjat läsa kan man inte lägga dem ifrån sig igen. Samtal från en ängel börjar som en romantisk komedi, men utvecklas sedan till en rasande thriller.”
– Europe 1, Cafe Culture
 
”Elegant … Mer tack!”
– The Times om Återträffen
 
 
”Oförutsägbar och spännande: denna psykologiska thriller tar andan ur en …”
– Metro (Frankrike) om Central Park

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Örlogsvägen 15
426 71 Västra Frölunda

031-10 20 25http://www.tukanforlag.se
Bokförlaget Nona
I den romerska mytologin finns en ödesgudinna vars uppgift är att spinna livets tråd. Hennes namn är Nona – ett passande namn på vårt förlag vars röda tråd är starka skildringar av fängslande livsöden. Vissa är sanna. Andra inte. De återges i såväl romaner som biografier och memoarer, men de är alla berättelser du bär med dig långt efter att boken är slut.

Följ Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum