Åklagarmyndigheten

En begärd häktad för mordförsök på ung flicka i Skellefteå

Dela

Under morgonen/förmiddagen tisdagen den 9 juli utsattes en ung flicka för ett mordförsök på Gymnasievägen i Skellefteå. En man anhölls på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och åklagare har nu på morgonen skickat in häktningsframställan till Skellefteå tingsrätt. Polisen söker också kontakt med ett vittne som enligt uppgift ska ha befunnit sig i närheten av brottsplatsen vid tillfället.

Häktningsförhandling i ärendet är planerad till klockan 10 i morgon fredag vid Skellefteå tingsrätt.

- Målsäganden, en ung flicka, har nu fått lämna lasarettet och i förhör kunnat lämna sin berättelse av händelseförloppet. Vid förhör har det också framkommit att flickan och den misstänkte gärningsmannen, en man född 1982, sedan en kort tid varit bekanta med varandra, säger kammaråklagare Stina Westman vid Åklagarkammaren i Umeå.

- Av de uppgifter vi har i ärendet ska det också finnas ett vittne som polisen är angelägen om att komma i kontakt med. Det aktuella vittnet ska ha kört en permobil i närheten av Gymnasievägen 24 i Skellefteå under tisdag morgon/förmiddag och kan ha uppgifter som är relevanta för utredningen. Den här personen uppmanas därför att ta kontakt med polisen på telefon 11414 eller genom att uppsöka polisen i Skellefteå.


Åklagaren har ingen möjlighet att lämna kommentarer till media i ärendet i nuläget. När ny information finns att lämna så kommer den att kommuniceras via pressmeddelande.


Målnummer: B 836-19 vid Skellefteå tingsrättPresstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum