EN BIT AV NAPOLI PÅ DROTTNINGTORGET
"Du har inte ätit en riktig pizza om den inte är napolitansk, allt annat är bara deg med fyllning" - Alberto, Napolitansk pizzaiolo
Mitt på Drottningtorget kan man numera se pizzadegar snurra i skyn när Posthotellet numera bakar Napolitansk pizza på terrassen. Tomatsås eller inte? Utbudet må vara begränsat till fem variationer av pizzor i dagsläget, men mer än så behövs inte för att smaklökarna ska bli vilda. Hemligheten med napolitanska pizzor är nämligen få ingredienter på en traditionellt bakad deg. Alberto från Napoli är under hela sommaren pizzachef på terrassen och tummar inte på kvaliteten.
- Degen är allt! Den ska bakas på exakt samma vis jag lärde mig under pizzaiolo-utbildningen, med vårt TIPO-0 mjöl från Italien. Alla ingredienter måste hålla högsta italienska kvalitet, det finns ingen riktig mozzarella från exempelvis Tyskland. Mozzarella är från Italien, basta! Säger Alberto, pizzachef på terrassen.
Tomater, parma-skinka, buffelmozzarella är bara några av de ingredienter som veckovis importeras färskt från Italien. Pizzorna bakas i ca 500 grader och tar därför bara 90 sekunder i ugnen, som är specialbyggd för terrassen. Det är den största, och första utomhusugnen i Norden som nu pryder hotellets framsida och är öppen fram till höstens kyla tar över.
Nyckelord
Kontakter
Martin WiholmFood & Beverage Manager - Mat- och dryckesverksamheten
+46 (0)70 508 14 85/+46 (0)31 61 90 00martin.wiholm@choice.seBilder
Om
Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.
Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda och vRÅ - swedish ingredients - japanese flavors.
Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.
Följ Clarion Hotel Post
Abonnera på våra pressmeddelanden.
Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post
GÖTEBORGSHOTELLET CLARION HOTEL POST BLEV UTSETT TILL SVERIGES BÄSTA HOTELL15.2.2019 13:05:56 | Pressmeddelande
Under torsdagskvällen korades Clarion Hotel Post i Göteborg, till “Sveriges Bästa Enskilda Hotell” under Grand Travel Awards på Grand Hotel i Stockholm.
NU INVIGS JULEN ENLIGT TRADITION I GÖTEBORG16.11.2018 11:31:26 | Pressmeddelande
Idag den 16 november invigs julen enligt tradition på Drottningtorget i Göteborg när den gigantiska julrosetten tänds till tonerna av Göteborgs Gospelkör. Likt i fjol visas Faktums nya julkalender upp, i år med temat "Barn skriver om hemlöshet". I kalendern lyfts det berättelser om hemlöshet som är skrivna av barn. Några av dessa berättelser kommer att läsas upp av barn under evenemanget. Stadens alla invånare välkomnas återigen på en julfika med glögg och pepparkakor.
MED NYA UNDERKLÄDER SKA HAN VINNA THE WORLD COCKTAIL CHAMPIONSHIP1.10.2018 16:38:07 | Pressmeddelande
Snart kan det finnas två världsmästare under det gamla posthusets tak. Joel Konza som tidigare i vår blev ”Årets Bartender 2018” åker nästa vecka till Tallin för att representera Sverige i ”The world cocktail championship”, som anordnas årligen av international bartender association. Joel kommer att tävla i kategorin ”sparkling wine”, där har han tagit fram en drink som han valt kalla Jenny Lind, efter operasångaren från 1850-talet som bär samma namn som gatan han bor på i Göteborg.
NY POOLTREND I GÖTEBORG5.7.2018 09:24:41 | Pressmeddelande
Med måsar och moln som grannar - Göteborgs nya Pool Club är invigd.
EN BIT AV NAPOLI PÅ DROTTNINGTORGET (RÄTTELSE - UPPDATERAD TEXT)29.6.2018 15:00:00 | Pressmeddelande
"Du har inte ätit en riktig pizza om den inte är napolitansk, allt annat är bara deg med fyllning" - Alberto, Napolitansk pizzaiolo
STORDALEN SKRÄPFLOTTE-SEGLAR TILL ALMEDALEN21.6.2018 09:00:00 | Pressmeddelande
En flotte byggd av plastdunkar, spöknät och drivved ska segla från Oskarshamn till Almedalen - med Petter Stordalen i fören. Förhoppningen är att lyfta frågan om marin nedskräpning hos både politikerna och allmänhet.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum