Almega

"En chans till överlevnad" - Almega välkomnar förlängt coronastöd

Dela

”Förslagen kring omställningsstöd och skatteuppskov går i linje med vad vi krävt av regeringen och samarbetspartierna”, säger Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega.

Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega
Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega

Regeringen föreslår tillsammans med samarbetspartierna Liberalerna och Centerpartiet att omställningsstödet förlängs med tre månader. Detta innebär att företag kan söka stödet även för augusti, september och oktober nästa år.

– Även om krisen i näringslivet generellt kan tyckas mindre akut är läget för många tjänsteföretag fortfarande extremt svårt. För många branscher inom tjänstesektorn blir förlängningen i praktiken en chans till överlevnad, säger Andreas Åström.

Stödet är riktat till företag som tappat minst hälften av omsättningen under de tre månaderna jämfört med samma period 2019. Som mest kommer ett företag att kunna få 30 miljoner kronor.

Vidare föreslås att anståndstiden för skatteinbetalningar ska utökas med ytterligare ett år. Idag har företagen möjlighet att få anstånd med inbetalningarna till mars nästa år

– Anståndet med att betala in företagets skatter har varit en viktig likviditetsåtgärd för väldigt många företag. Att kunna skjuta på dessa inbetalningar tills situationen förbättrats kan visa sig bli helt avgörande för många, säger Andreas Åström.

Bilder

Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega
Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum