Spanska Turistbyrån

En dag i Madrid? En snabb visit i 10 steg

Dela

Man kan se mycket av Madrid på bara en dag. Det är klart det blir mycket kvar att besöka, men det går att få en bra uppfattning om staden - och förhoppnigsvis få smak för mer!- även om man bara skulle ha möjlighet till en snabb visit pa 24 timmar. Här är våra tips.

  1. Puerta del Sol. Madrids Sergelstorg, och på ett sätt hela Spaniens mittpunkt. Här är kilometer noll för landets vägnät. Torget huserar också regionens regering och lite avsides, en liten staty med stadens symbol: en björn mot ett madrono-träd . Och uppe på en byggnad finns en gammal skylt som Madridborna håller mycket kärt. Tio Pepe-skylten har ståt som reklam för sherryn med samma namn sedan decennier.
  2. Plaza Mayor. Madrids gamla traditionssmäckade torg. Husen som omringar torget är många århudraden gamla. Torget förblir livsglad och fullproppad med folk långt in pa småttimmarna. Här ska man äta Madridbornas klassiker Bocata de calamares.
  3. Plaza de Oriente. Bara ett hundratal meter från folkliga Plaza Mayor finns finfolkstorget Plazade Oriente, med kungliga slottet och operan och Sabatinis vackra trädgårdar. 
  4. Plaza de España. Åter igen bara ettt sentkast fran Sabatinis trädgårdar. Här finns imposanta byggnaden Torre de Madrid och en staty till Cervantes, som fungarar som stadens träffpunkt.
  5. Gran Vía. Stadens vibrerande showgata. Teater, flamenco och framför alllt, biografer. Madrids Broadway startar just från Plaza de Espana, vilket förklarar träffpunktens placering.
  6. Plaza de Santa Ana. Lite söder om Gran Vía fins detta livliga torg, centrum för en av Spaniens allra mest kända traditioner: tapas! Massvis med barer, var och en med sin lilla specialitet.
  7. Parque de El Retiro. Stadens största trädgård, och tillflyktsort för nykära. Missa inte Kritallpalatset och dammen mittemot.
  8. Puerta de Alcalá y fuente de Cibeles. Calle de Alcalá är något av en centralgata i Madrid. Längs den hittar du bland andra dessa tva ikoniska platser. På den senere firas Real Madrids segrar.
  9. Palacio de Cibeles (Stadshuset) och Círculo de Bellas Artes. Båda dessa byggnader har fina takterraser med vackra vyer över staden. De finns ett par hundra meter i fran varandra.
  10. Templo de Debod. Avsluta din promenad med att titta på solnedgången från denna märkliga monument. Templet är en gåva fran Egypten och är flera tusen år gammal. Madridborna kommer hit för att se solen stiga ner över fälten bortom staden.

Hoppas du fick lust att komma tillbaka!

Du hittar mer info här Spain.info

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

https://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum