Linköpings kommun

En dag med cykling och rättvis handel i fokus

Dela

Lördagen den 12 maj är det både Cykelns dag och World fair trade day. Linköpings kommun och Svenska kyrkan i Linköping firar med cykelaktiviteter och bjuder på Fair trade-fika utanför S:t Lars kyrka.

Under dagen kan man bland annat se Linköping på två hjul. Genom att cykla runt till olika besöksmål i det så kallade Kyrkgirot är deltagarna med i utlottningen av fina priser, bland annat en cykel.

Plats och tid för evenemanget är S:t Lars kyrka den 12 maj klockan 10-15. Allt är kostnadsfritt!

Aktiviteter utanför S:t Lars kyrka:

• BMX-uppvisning av Andreas Lindqvist från Future Promotion
• Musikunderhållning med Bicycle Beat
• Linköpings kommun och Svenska kyrkan bjuder på Fair trade-fika
• Mera Lera finns på plats
• Fair trade shop
• Provkör elcyklar och lådcyklar från cykelförsäljare
• ....och mycket mer

Välkomna!

Information om dagen finns på www.linkoping.se/cykelnsdag

För ytterligare information kontakta Niclas Alsö, miljöinformatör i Linköpings kommun, telefon 013-20 53 49, eller Helena Sederström, kommunikationschef i Svenska kyrkan, telefon 013 - 20 50 24, e-post helena.sederstrom@svenskakyrkan.se

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum