Enköpings kommun

En del av Örsundsbro bibliotek blir klassrum

Dela

Enköpings kommun bygger om Örsundsbroskolans lokaler för att göra plats åt skolans växande elevantal. Det innebär att en del av biblioteket byggs om till klassrum. Örsundsbro bibliotek stänger 11 juni inför ombyggnationen.

Anledningen till att bibliotekslokalen krymper är att en del av den ska byggas om till ett klassrum. Örsundsbro som samhälle växer vilket innebär att skolans elevantal också gör det. Redan till hösten behövs ytterligare plats i skolan. Alla elever har rätt till en skolplacering i närheten av sitt hem och det är viktigt att det finns skolplatser även i kransorternas skolor så att alla som vill gå där får möjligheten.

Det pågår en översyn av skollokalerna i Örsundsbro så att kommunen kan hitta en bra lösning inför framtiden, men innan den utredningen är färdig behövs det kapacitet för skolan. Just nu finns inga bättre alternativ för utökningen än att ta en del av bibliotekets lokal och den lösningen har utbildningsverksamheten och biblioteksverksamheten kommit fram till gemensamt.

Biblioteket i Örsundsbro stänger 11 juni och öppnar igen när ombyggnationen blir klar, troligtvis i början av september. Meröppet bibliotek i Örsundsbro kommer att anpassas utifrån lokalernas nya utformning. Det innebär en minskning av bibliotekets publika yta och utbudet av medier.

Under ombyggnationen hänvisas låntagare vid Örsundsbro bibliotek till biblioteket i Enköping. Däremot kommer det gå att återlämna böcker och andra medier via bokinkastet i Örsundsbro medan ombyggnationen pågår.

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum