Umeå kommun

En eftermiddag med kultur för seniorer i fokus

Dela

Än en gång är det dags för det populära evenemanget Kultur+senior=sant. Tisdag den 18 februari öppnas dörrarna till Vävenscenen för en hel eftermiddag i kulturens tecken och med Umeås seniorer i fokus.

Foto: Göran Jarmar
Foto: Göran Jarmar

Det ser ut att bli ett välbesökt evenemang, långt över hälften av biljetterna gick åt i samband med biljettsläpp. Av tidigare år att döma kommer det vara fullsatt till sista stol när det bär av.

Årets upplaga av evenemanget kommer bland annat att bjuda på en presentation av Umeås science center Curiosum, sång och musik av Johannes Brahms och en hel del kulturtips för året. Besökarna kommer också att få reda på varför kultur är bra för hälsan.  

-Forskning, över flera discipliner, visar att människor lever hälsosammare liv med kultur och den 18 februari ska vi bland annat få lyssna till Ingeborg Nilsson, professor i arbetsterapi som ska prata om just detta, säger Madelene Edlund.

Som en uppstart på kulturåret levereras det onekligen ett dignande smörgåsbord av inspiration, upplevelser, människor, evenemangstips och givetvis en god bit fika.

Tack vare den fina responsen från publiken så har evenemanget blivit en omtyckt och återkommande programpunkt för Umeå kommuns ”Kultur för seniorer”. Utgångspunkten är att skapa kultur som seniorer efterfrågar men även att fungera som en vägvisare in på nya stigar och erbjuda kultur som målgruppen inte visste att de önskade.

- Det är en ynnest att få arbeta med detta, avslutar Madelene. Att få inspirera, glädja och peppa seniorer med kultur är hur roligt som helst och jag får så mycket igen. Kultur är bra för oss på så många olika plan.

Datum: Tisdag 18 februari
Tid: 13.00-16.00
Lokal: Vävenscenen, plan 1
Biljetter: Pris 30 kr. Finns att köpa i Kulturreceptionen, plan 3 samt via Tickster.com

Kontakt
Madelene Edlund 
Kulturkonsulent

Tel: 090-16 34 39, mobil: 070-275 14 71
Mail: madelene.edlund@umea.se

 

Kultur för seniorer

Kultur för seniorer arbetar i hela kommunen med arrangemang och nätverkande som har en bred spännvidd, allt från föredrag, workshops, debatter, allsång och föreställningar. Syftet är att skapa förutsättningar för delaktighet, eget skapande och spännande möten. För mer information om samtliga aktiviteter under 2020 se umea.se/senior

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Göran Jarmar
Foto: Göran Jarmar
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum