Trafikverket

En flört med cyklisterna inleder avstängningen av Bergnäsbron den 16 juli

Dela

Bergnäsbron i Luleå stängs för fordonstrafik 16 juli–5 augusti för underhållsarbete. Gång- och cykelvägen kommer att vara öppen, förutom under några nätter. Morgonpigga cyklister välkomnas med en frukostpåse den 16 juli.

Arbetet på Bergnäsbron pågår 16 juli–5 augusti, och under tiden stängs Bergnäsbron för fordonstrafik. Trafikverket hänvisar istället fordonstrafikanterna till E4, Nya Gäddviksbron och väg 968, Gamla Gäddviksbron.

Bergnäsbron är öppen för gång- och cykeltrafik som vanligt, förutom under några vardagsnätter. Mer information om när bron stängs av för gång- och cykeltrafik kommer att finnas på Trafikverkets webbplats längre fram.

För att uppmuntra cyklister och gångtrafikanter delar Trafikverket, Luleå kommun och Regionala kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten ut frukostpåsar vid bron den 16 juli från kl. 06.00. Förutom frukostpåsar får cyklisterna och gångtrafikanterna också information om arbetet på bron och cykelvägar i Luleå.


Då är bron avstängd
Bron är avstängd för fordonstrafik mellan 16 juli kl. 05.00 och 6 augusti kl. 04.30.
Sedan i våras är också farleden under brons klaffdel avstängd. Den öppnar igen den 31 september 2018.


Därför stänger Trafikverket av Bergnäsbron
Bergnäsbron är en öppningsbar klaffbro. De övre delarna av klaffarna är slitna och ska därför bytas ut under sommaren. Samtidigt byts materialet från aluminium till stål, som har bättre hållbarhet. Dessutom sätts ett högre räcke upp mellan gång- och cykelbanan och vägbanan på klaffdelen av bron, för att öka säkerheten för gående och cyklister.


Busstidtabellerna ändras tillfälligt
Länstrafikens och Luleå Lokaltrafiks (LLT) turer över Bergnäsbron ändras tillfälligt under avstängningen.

Kontakter

Göran Öhman, projektledare Trafikverket, 010-123 73 51
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum