Vänsterpartiet Skåne

En fungerande politisk process kräver öppenhet - inte underlag i sista stund

Dela

Patientmåltider på skånska sjukhus är ett stort ärende som fanns på dagordningen inför regionens servicenämnd idag. Handlingarna som rör måltidsproduktionen presenterades för nämnden mindre än 18 timmar innan mötet.

- Det hela kan inte ses som något annat än ett medvetet förhalande, det är omöjligt för oss som opposition att självständigt sätta oss in i ärendet på så kort tid, säger Umihana Rašović Kasumović, Vänsterpartiets representant i Servicenämnden. Det är ett stort och komplext ärende och vi behöver kunna skaffa oss en välgrundad ståndpunkt innan vi går in och röstar, det är grunden i det politiska arbetet. Får vi inga handlingar kan vi inte utföra våra uppdrag, menar hon.

En e-postinbjudan till presskonferens skickades ut under onsdagen, även detta innan ledamöterna fått handlingar i ärendet.

- Det är bra att allmänheten informeras, men det vore också intressant för de politiker som sitter i nämnden att se vad det är de skall fatta beslut om imorgon. Det är direkt olämpligt agerande av styret att inte publicera ärendet i god tid inför beslut, avslutar Sara Svensson, regionråd för Vänsterpartiet i Skåne.

Ärendet rör inriktning och lokalisering av produktionskök för sjukhusen i Region Skåne. Vilken mat patienter får på de skånska sjukhusen är en viktig och länge omdebatterad fråga. Hur säkerställer man högsta möjliga kvalitet för patienterna och serverar god och näringsrik mat för att stärka en god hälsa, möjliggöra tillfrisknande och göra sjukhusupplevelsen så bra som möjligt?

Vänsterpartiet kommer att lämna in en protokollsanteckning där man kritiserar bristen på information.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum