Värmdö Kommun

En glimt av Afrika i Gustavsberg

Dela

Fotoparken i Gustavsberg välkomnar till invigningen av parkens andra utställning – Under Afrikas himlar. Fotograf Brutus Östling är en mångbelönad naturfotograf och känd för sina skildringar av djurlivet från hela världen. Utställningen invigs den 27 april kl. 14.30.

Utställningen Under Afrikas himlar visar bilder av savannens fascinerande karaktärer och svårfotograferade arter. Vi får bland annat ta del av djurens avancerade sätt att kommunicera, hur de som effektiva jägare samsas om dygnets timmar och att det tog många miljoner år att utveckla de långa giraffhalsarna.

- Fotoparkens andra utställning har, precis som den tidigare, ett aktuellt perspektiv som speglar en samhällsfråga som berör oss alla – våra val nu är avgörande för kommande generationer, säger Jasmin Farid (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Bilderna bidrar också till en ökad kunskap om natur- och djurlivet samt ger en inblick i problemen med tjuvjakt, ökad handel med djurdelar och hur vildmarksområdena minskar till följd av befolkningstryck, expanderande jordbruk och industrins råvarubehov.

Om Brutus Östling

Brutus Östlings genombrott kom 2005 som fågelfotograf med praktverket Mellan vingspetsarna. Han har därefter gett ut ytterligare tio prisbelönta fotoböcker - Att överleva dagen vann Augustpriset 2009 och nyligen fick boken Under Afrikas himlar Pandabokspriset, vilket är fjärde gången som Östling får ta emot WWFs pris från Sveriges kung Carl XVI Gustaf.

Utställningen Under Afrikas himlar invigs den 27 april kl 14.30 av Heidi Trakowski, producent Fotoparken, tillsammans med fotograf Brutus Östling som finns på plats och berättar om sina fotografier. Utställningen pågår från 27/4 – 1/9.

Om Fotoparken

Fotoparken invigdes i januari 2019 och är en permanent utomhusutställning för samtida fotografi i Gustavsberg i Värmdö kommun. Avsikten är att skapa en dynamisk plats där de fotografiska uttrycken varieras genom tre till fyra nya utställningar per år. Värmdö kommun ansvarar för utställningar och samarbetar med curators och fotografer i Sverige och internationellt. Fotoparken är beläget i centrala Gustavsberg och har öppet dygnet runt, året om.

Hitta hit! Google maps: 59°19'36.7"N 18°23'22.1"E

www.fotoparken.se

Vi finns också på Facebook och Instagram @fotoparken

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Växel: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se/

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum