Åklagarmyndigheten

En gripen för mord i Markaryd i juli

Dela

En person har gripits i Polen för det mord som skedde i Markaryd, Kronobergs län, i juli 2019. En annan person är sedan tidigare häktad i ärendet.

Den 31 juli 2019 blev en man i sjuttioårsåldern mördad och bestulen på sin bil i Markaryd, Kronobergs län. Två personer häktades i sin utevaro såsom på sannolika skäl misstänkta för mord och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Båda personerna är födda 1971 och medborgare i Ukraina.

En av dessa greps i början av september 2019 i Tyskland och har överförts till Sverige.

– Den andre personen greps i Dubica Gorna i Polen i torsdags kväll, den 4 december 2019, och kommer inom kort att överföras till Sverige. Efter ankomsten till Sverige kommer ny häktningsförhandling att äga rum vid Växjö tingsrätt, säger kammaråklagare Gunilla Öhlin, som leder förundersökningen.

Tingsrätten sätter ut tid för häktningsförhandlingen.

Tingsrättens målnummer: B 3803-19.

Någon ytterligare information kommer för närvarande inte att lämnas. Åklagaren är inte tillgänglig för kommentarer.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Omfattande åtal för grova narkotikabrott och människohandel i södra Stockholm16.9.2020 11:15:00 CESTPressmeddelande

Åklagare har i dag onsdag 16 september väckt åtal i Södertörns tingsrätt mot tolv personer misstänkta för grova narkotikabrott, varav en även åtalas för människohandel i södra Stockholm under perioden 6 november 2019 till 17 februari 2020. Flera av de individer som nu åtalas ska enligt åklagare ha ingått i ett större kriminellt nätverk som styrt narkotikaförsäljningen i Vårberg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum