Svenska kyrkan / Härnösands stift

En helg för minnen – kyrkorna har extra öppet

Dela

Med start fredag och under allhelgonahelgen håller Svenska kyrkan i stora delar av Härnösands stift extra öppet för att möta alla de människor som besöker en grav.

Foto: Anna Jonasson/Ikon
Foto: Anna Jonasson/Ikon

Allhelgona har blivit en av de största besökshelgerna i Svenska kyrkan. Många människor besöker kyrkogårdarna för att tända ljus och minnas avlidna anhöriga och vänner.
– Sorgen efter någon man mist finns där även om man inte alltid har tid eller ork att tänka på den, ändå kan den skava. Jag tror att alla ibland behöver stanna upp och ta hand om sin sorg. Att tända ett ljus kan ge den stunden, säger biskop Eva Nordung Byström.

Under helgen erbjuder Svenska kyrkan många möjligheter till möten kring sorg och saknad. Som regel har församlingarna en minnesgudstjänst lördag eller söndag, dit de som mist en nära släkting under året särskilt bjuds in. De flesta församlingar håller också extra öppet både fredag, lördag och söndag för att erbjuda enkla andakter, guidning på kyrkogården eller fika i samband med besöket på graven.

För information om när kyrkogårdarna är bemannade under allhelgonahelgen, se varje församlings hemsida som nås via Härnösands stifts hemsida.

För information: www.svenskakyrkan.se/harnosandsstift/forsamlingar

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Anna Jonasson/Ikon
Foto: Anna Jonasson/Ikon
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan / Härnösands stift
Svenska kyrkan / Härnösands stift
Universitetsbacken 1
871 22 Härnösand

0611-254 00https://www.svenskakyrkan.se/harnosandsstift

Härnösands stift är den regionala nivån av Svenska kyrkan i Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Stiftets huvuduppgift är att ge stöd till de lokala enheterna, de närmare 100 församlingarna i regionen. Biskop för Härnösands stifts är Eva Nordung Byström.

Följ Svenska kyrkan / Härnösands stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan / Härnösands stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum