Radiohjälpen

En helkväll till stöd för det drabbade folket i Ukraina 

Dela

Med anledning av kriget och den humanitära krisen i Ukraina sänder SVT stråkensemblen Kyiv Soloists konsert från Konserthuset i Stockholm Vi spelar för freden och insamlingskonserten Hela Sverige skramlar lördag 2 april. Intäkterna i SVT går till Radiohjälpens insamling för Ukraina. -Vi är många som följer den katastrofala utvecklingen i Ukraina och känner att vi vill bidra. Därför har vi skapat en helkväll i SVT1 där vi samlar in pengar för att lindra den humanitära krisen. Tillsammans kan vi göra skillnad, säger Eva Beckman, programdirektör SVT.

En man kramar sin dotter och sitt barnbarn som tar sig ut ur staden Shehyni i Ukraina till den polska staden Medyka. Foto: DEC
En man kramar sin dotter och sitt barnbarn som tar sig ut ur staden Shehyni i Ukraina till den polska staden Medyka. Foto: DEC

Hela Sverige skramlar sänds direkt från Avicii Arena och på scen står Cornelia Jakobs, Gina Dirawi, Amason, Peter Jöback, Malena Ernman, Melissa Horn, Wilmer X, Johnossi, Miriam Bryant, Ola Salo, Benjamin Ingrosso, Sarah Dawn Finer, Imenella, Darin och Jakob Hellman. Fler kommer att tillkomma fram till 2 april. Det bli unika framträdanden och alla medverkar utan betalning.  

Hela Sverige Skramlar för Ukraina - Avicii Arena sänds i SVT1, lördag 2 april kl 20:00.

Kvällen inleds med Stockholms Konserthus stödkonsert för Ukraina - "Vi spelar för freden"  

Stråkensemblen Kyiv Soloists var på Europaturné och befann sig i Italien när hemlandet Ukraina invaderades av Ryssland. Krig hade brutit ut och allt förändrades. I en gemensam insats med en lång rad konsertinstitutioner skapades en stödturné med Kyiv Soloists. Nu kommer de till Sverige och Stockholms konserthus 27 mars.  

- Vi spelar för freden, säger Anatolii Vasylkovskii, som är ensemblens konstnärlige ledare. ”Det är svårt att förklara känslorna… våra familjer finns i Ukraina och vi har kontakt med dem varje dag; med våra föräldrar, syskon och släktingar. Arbetet känns väldigt tungt just nu, men vi spelar. Musiken hjälper oss i den här situationen och det är vår plikt att sprida ukrainsk kultur. 

Stödkonsert för Ukraina med Kyiv Soloists 2022-03-27 kl 19.00 | Konserthuset Stockholm sänds i SVT1, lördag 2 april kl 18:30.

SVT sänder till förmån för Radiohjälpens katastrofinsamling för Ukraina och intäkterna går till att rädda liv och lindra nöd. Läs mer på Radiohjälpens webbplats.

Så stödjer du Radiohjälpen

Stöd Radiohjälpen genom att swisha till 9019506, eller ring 099-90100 för att skänka 100 kronor. Tack för din gåva!

SVTs kväll för Ukraina

Vi spelar för freden - stödkonsert för Ukraina kl.18.30 i SVT1 och SVT Play, 2 april,

Hela Sverige skramlar kl. 20.00 i SVT1 och SVT Play, 2 april.

 Sveriges Radio P4 sänder konserten Hela Sverige skramlar med början kl 19:30, 2 april.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

En man kramar sin dotter och sitt barnbarn som tar sig ut ur staden Shehyni i Ukraina till den polska staden Medyka. Foto: DEC
En man kramar sin dotter och sitt barnbarn som tar sig ut ur staden Shehyni i Ukraina till den polska staden Medyka. Foto: DEC
Ladda ned bild

Länkar

Om

Radiohjälpen
Radiohjälpen
Oxenstiernsgatan 26
105 10 Stockholm

08-7840000https://www.radiohjalpen.se/

Radiohjälpen förändrar liv och lindrar nöd genom att engagera, samla och aktivera viljan att stödja människor där det behövs som mest. Radiohjälpen är Public Service insamlingsorganisation. Vi är programbolagens expert på hållbar utveckling och humanitärt samarbete och en brygga till det svenska civilsamhället.

Följ Radiohjälpen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Radiohjälpen

Artister och gäster i Musikhjälpen 20227.12.2022 07:05:00 CET | Pressmeddelande

På måndag kväll går programledarna Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson in i Musikhjälpenburen på Kungstorget i Göteborg för att sända 144 timmar på temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. Nu är det klart vilka artister och gäster som kommer att göra dem sällskap. Victor Leksell, The Tallest Man On Earth, A36 och Veronica Maggio & Miriam Bryant är några av artisterna. Marie Agerhäll, Filip Dikmen & Madeleine Eliza och Torbjörn Averås Skorup är några av gästerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum