Bookmark Förlag

En historisk skildring av vägen fram till Game of Thrones

Dela

Inför den avslutande säsongen av Game of Thrones släpps nu upplösningen på Eld & blod: Historien om huset Targaryen, som är George R.R. Martins första egenskrivna bok på sju år. I den andra delen av släktkrönikan över den legendariska draksläkten berättar Martin hemligheterna som ledde fram till kampen om järntronen.

White walkers, osäkra allianser och en blodig kamp om tronen. Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) står inför många hinder i den kommande säsongen av Game of Thrones (HBO) som har premiär under våren. Men nu kommer den andra delen av Eld & blod (Bookmark Förlag), som kanske kan ge några ledtrådar om hur hon skulle kunna ta sig segrande upp på järntronen.

–     Det här är en bok som Daenerys faktiskt skulle kunna ha nytta av att läsa … Om hon förstod lite mer om drakar kanske hennes egen berättelse hade sett lite annorlunda ut. Men vi får se, fansen får bilda sig en egen uppfattning om det, säger Martin.

I den andra delen av Eld & blod är insatserna höga och förlusterna ödesdigra. Boken täcker tiden från det blodiga inbördeskriget som fick namnet ”Drakarnas dans” fram till den sista drakens död. Det är en episk släktkrönika som skildrar den mytomspunna familjen Targaryen – från de storslagna striderna till de minst sagt unika karaktärerna.

–     De var människor, några av dem var goda och några var onda. Några av dem var mer eller mindre galna. De var alla resultatet av flera generationer av incest – vilket ledde till extraordinära förmågor och otrolig skönhet, vilket båda är signum för Targaryen-släktet, berättar Martin.

George R.R. Martins serie om Westeros har sålt i fler än 70 miljoner exemplar, översatts till 47 språk och ligger bakom den hyllade HBO-serien med bl.a. Emilia Clarke, Peter Dinklage och Lena Headey i huvudrollerna. Flera andra tv-projekt baserade på Martins böcker är också på gång. På Netflix streamas nu sci fi-serien Nightflyers och en prequel till Game of Thrones har fått klartecken av HBO och går under arbetsnamnet ”The long night”.

Den åttonde säsongen av Game of Thrones har premiär 15 april 2019.

Kontakter

Bilder

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi ger ut unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum