Åklagarmyndigheten

En man anhållen för mord i Linköping i februari i år

Dela

Åklagare beslutade i går tisdag att anhålla en man såsom skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för mord på en 20-årig man i Linköping den 15 februari i år.

Senast på fredag den 24 april kl 12 måste åklagare besluta om den misstänkte ska begäras häktad eller inte.

- Jag kan bekräfta att en person, en man i 20-årsåldern, är anhållen för mordet sedan i går men i övrigt kan jag inte lämna fler upplysningar just nu. Polisen arbetar nu vidare med utredningen genom diverse kontroller och förhör, säger kammaråklagare Helene Gestrin.

Innan beslut är taget i häktningsfrågan är åklagaren inte tillgänglig för media och kan inte lämna ytterligare kommentarer.


Målnummer i Linköpings tingsrätt: B 913-20

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum