Åklagarmyndigheten

En man anhållen för mord i Linköping

Dela

Åklagare vid Åklagarkammaren i Linköping beslutade under natten mot fredagen att anhålla en man på sannolika skäl misstänkt för mord på en annan man i Linköping den 28 januari i år.

– Mannen som nu anhållits som misstänkt för mordet greps i Uppsala under natten till idag fredag. I övrigt kan jag inte berätta så mycket mer då utredningen fortfarande är inne i ett väldigt tidigt och känsligt skede. Senast på måndag den 4 april kl. 12 måste jag fatta beslut om den anhållne personen ska begäras häktad eller släppas på fri fot, säger vice chefsåklagare Malin Axelsson.


Åklagaren är inte tillgänglig för media i nuläget. När ytterligare information finns lämnas den i ett nytt pressmeddelande.


Målnummer i Linköpings tingsrätt: B 423-22.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum