Åklagarmyndigheten

En man anhållen för skottlossning på spårvagn i Göteborg

Dela

Under onsdagsmorgonen blev en kvinna skjuten vid en spårvagnsstation i Göteborg. En man i 60-årsåldern greps under dagen och har nu anhållits av åklagare på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.

– Utredningen visar att det inte verkar röra sig om ett avsiktligt våldsbrott riktat mot brottsoffret. Av det skälet är gärningen i den delen nu rubricerad som ett grovt oaktsamhetsbrott. Grovt vapenbrott är däremot ett brott som kräver uppsåt. Utredningen visar inte på att det finns några kopplingar alls mellan offret och den misstänkte. Några gängkopplingar finns inte heller i ärendet, säger kammaråklagare Niklas Högdén som leder förundersökningen.

Senast på fredag den 19/8 kl. 12 måste åklagare besluta om mannen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 12627-22.

Åklagaren är inte tillgänglig för ytterligare kommentarer i ärendet under kvällen.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum