Åklagarmyndigheten

En man anhållen misstänkt för mord i Stockholm

Dela

Åklagaren har anhållit en man skäligen misstänkt för mord på en kvinna i Stockholmsförorten Skärholmen i går kväll.

Mannen anhölls under kvällen, både han och kvinnan är mellan 20 och 30 år.

- En kvinna har bragts om livet. Den misstänkta mannen och kvinnan känner varandra. Nu jobbar vi intensivt och brett i utredningen. Polisen håller flera förhör samtidigt som tekniska undersökningar av brottsplatsen görs, säger förundersökningsledare, kammaråklagare Carolin Hagvil.

Senast på fredag den 5 april kl. 12 behöver åklagaren begära den anhållna personen häktad, eller släppa honom på fri fot. Då går anhållningsfristen ut.

Åklagaren har inga ytterligare upplysningar i ärendet att lämna i nuläget. Utredningen är i en inledande fas. När mer information finns kommer den att lämnas via pressmeddelande.

Presstjänsten
010-562 50 20

Kontakter

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum