Åklagarmyndigheten

En man begärd häktad för förberedelse till mord i Ängelholm

Dela

Åklagare har i dag måndag lämnat in häktningsframställan vid Helsingborgs tingsrätt mot en man i 35-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till mord på en person i Ängelholm i maj i år. Häktningsförhandling hålls i Helsingborgs tingsrätt klockan 10 i morgon tisdag. Åklagaren kommer att vara tillgänglig för en kort kommentar på telefon efter häktningsförhandlingen.

Det var i torsdags den 13/8 som åklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet beslutade anhålla mannen på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till mord på en person i Ängelholm i maj i år. 

Då utredningen är inne i ett intensivt skede har åklagaren inte möjlighet att vara tillgänglig för frågor från media just nu. Åklagaren kommer dock att vara tillgänglig för en kort kommentar på telefon efter morgondagens häktningsförhandling. Ett nytt pressmeddelande med exakt tid för åklagarens tillgänglighet och kontaktuppgifter skickas ut under tisdag morgon.

Målnummer vid Helsingborgs tingsrätt: B 5277-20

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum