Åklagarmyndigheten

En man begärs häktad för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse

Dela

Åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål har i dag fredag begärt en man i 25-årsåldern från Västra Götaland häktad vid Skaraborgs tingsrätt. Mannen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott, under perioden augusti 2020 - november 2021 i Falköping. Åklagaren är tillgänglig på telefon efter häktningsförhandlingen i morgon lördag.

Ärendet handläggs av Säkerhetspolisen och leds av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål. Förundersökningsledare i ärendet är kammaråklagare Hans-Jörgen Hanström.

Häktningsförhandlingen hålls vid Skaraborgs tingsrätt i morgon lördag med start kl 13.

Målnummer i Skaraborgs tingsrätt: B 4270-21

Kontakt

Kammaråklagare Hans-Jörgen Hanström är tillgänglig för kommentarer på telefon 010-562 53 85 efter avslutad häktningsförhandling i morgon lördag. Innan häktningsförhandlingen är åklagaren inte tillgänglig för kommentarer.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum