Åklagarmyndigheten

En man begärs häktad för försök till mord på kvinna i Falun

Dela

Åklagare vid Åklagarkammaren i Falun har i dag fredag beslutat begära en man häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till mord på en kvinna i Falun i onsdags. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon efter häktningsförhandlingen i morgon lördag.

Mannen som nu begärs häktad har varit anhållen i ärendet sedan i går.

Häktningsförhandlingen äger rum lördag kl. 14.

Målnummer i Falu tingsrätt: B 4020-21.Se även tidigare pressmeddelande.

Kontakt

Vice chefsåklagare Helena Falkerby är tillgänglig för media under cirka en halvtimme på 010-562 67 26 efter att häktningsförhandlingen avslutats. Innan dess är åklagaren inte tillgänglig.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum