Åklagarmyndigheten

En man begärs häktad för mord i Trosa

Dela

Åklagaren har i dag beslutat begära en man häktad för mord på ett litet barn i Trosa kommun natten mellan söndag och måndag. Åklagaren är tillgänglig för media vid tingsrätten efter avslutad häktningsförhandling i dag torsdag.

Mannen som nu begärs häktad har varit anhållen sedan i måndags eftermiddag misstänkt för synnerligen grov misshandel. Rubriceringen av brottet har ändrats från synnerligen grov misshandel till mord då målsäganden avled på sjukhus under gårdagen.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas vid Nyköpings tingsrätt i dag med start kl. 13.

Målnummer: B 2288-22.

Kontakt

Vice chefsåklagare Ola Björstrand är tillgänglig för media på plats vid tingsrätten under cirka en halvtimme efter avslutad häktningsförhandling. Innan häktningsförhandlingen är åklagaren inte tillgänglig.

Se även tidigare pressmeddelande 27/7


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum