Åklagarmyndigheten

En man begärs häktad misstänkt för mord i Borlänge i helgen

Dela

Åklagare vid Åklagarkammaren i Falun har under eftermiddagen i dag måndag beslutat begära en 28-årig man häktad för mord på en annan man i Borlänge i fredags kväll. Häktningsframställan är skickad till Falu tingsrätt. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon efter häktningsförhandlingen i morgon tisdag.

I fredags kväll påträffade polis en man avliden i en bostad i Borlänge. En 28-årig man anhölls av jouråklagare i lördags morse på sannolika skäl misstänkt för mord. I dag beslutade åklagare att begära den misstänkte mannen häktad.

Tidpunkt för häktningsförhandling i målet är ännu inte bestämd och beslutas av tingsrätten. Sannolikt sker förhandlingen i morgon tisdag.


Målnummer i Falu tingsrätt: B 3971-21

Kontakt

Förundersökningen leds av kammaråklagare Eva-Lena Jansson. Åklagaren är tillgänglig för media på 010-562 67 20 under ungefär en halvtimme efter att häktningsförhandlingen avslutats i morgon. Före häktningsförhandlingen är åklagaren inte tillgänglig för kommentarer i ärendet.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum