Åklagarmyndigheten

En man häktad för medhjälp till mord i Malmö

Dela

Malmö tingsrätt har beslutat att häkta en 40-årig man på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord på en man på köpcentrumet Emporia i Malmö den 19 augusti. Mannen anhölls i lördags. Åtal ska vara väckt senast den 19 september.

– Tingsrätten delade min bedömning att det fanns skäl att häkta mannen för att han inte ska kunna förstöra utredningen eller fly. Nu fortsätter utredningen med oförminskad styrka genom fortsatta förhör och tekniska undersökningar, säger kammaråklagare Michelle Stein som leder förundersökningen.

Sedan tidigare är en 15-åring häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Målnummer i Malmö tingsrätt B 8583-22.

Åklagaren har inte möjlighet att vara tillgänglig för media och har ingen annan information att lämna. 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum