Business Region Göteborg AB

En ny berättelse om Göteborg växer fram

Dela

Höga Nord Rekords Gustaf Dicksson håller lilla Myran i famnen. Sättet han ser på sin nästan nyfödda dotter, vördnaden inför ett nytt liv, ömheten, säger mycket. I den bilden, i det ögonblicket, skapas en ny berättelse om Göteborg och människorna som bor och verkar här.

- Göteborg har förändrats. Och det är bara början på en omvälvande utvecklingsresa. I alla olika sorters dialogmöten Business Region Göteborg arrangerar och medverkar i, och ofta i de många kontakter vi har med näringslivet i Göteborgsregionen, uppmanas vi att sätta ord på detta, säger Patrik Andersson, vd för Business Region Göteborg.

- Det finns en frustration över att så mycket är på gång som inte riktigt når ut. Men en sådan berättelse är oerhört viktig för att förstå vart Göteborgsregionen är på väg, och vilka möjligheter som finns för oss som verkar här och för dem som funderar på att etablera sig här.

Därför har Business Region Göteborg samlat tio röster från näringslivet, akademin och andra organisationer som var och en - och tillsammans - ger en djup, engagerande och spännande bild av Göteborgsregionens läge och framtid.

Intervjuerna binds ihop till en lång story som tar sitt avstamp i vår historia och leder oss rakt in i en framtid med stora möjligheter – men aldrig tar omvägar kring de svårigheter som också är en del av vår samtid.

Den nya Berättelsen om Göteborg är en del av Business Region Göteborgs nya digitala affärsmagasin Kontext. Där sätts utvecklingen i Göteborgsregionens näringsliv in i ett sammanhang med hjälp av företagets experter och analytiker.

www.businessregiongoteborg.se/kontext

För mer information: Kenny Genborg, kommunikationschef Business Region Göteborg, kenny.genborg@businessregion.se 0730-610188

Nyckelord

Bilder

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Norra Hamngatan 14
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 49https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Pressinbjudan: Har konjunkturen nått toppen i Göteborg?7.12.2017 10:16Pressinbjudan

Har högkonjunkturen nått toppen, eller blir det ännu hetare 2018? Hur kan oron på bostadsmarknaden påverka näringslivet? Hur utvecklas arbetslösheten? Dessa och många andra frågor om Göteborgsregionens ekonomiska läge besvaras vid Business Region Göteborgs konjunkturseminarium 8 december. Media är välkomna att följa seminariet och ställa frågor till Henrik Einarsson, etableringschef, och Peter Warda, analytiker vid Business Region Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum